maanantai 19. helmikuuta 2018

Hevostiloja myytävänä 1

Esite tarttui hevostarvikeliikkeessa käteen: Pand & Paard Makelaardij eli Kiinteistö & Hevonen kiinteistönvälitys. Ilmeisesti vihkonen ei ilmesty kovin usein, sillä osa on jo myyty. Osassa myös lukee jo esitteessä "myyty" mitä en ihan ymmärrä - mitä järkeä on laittaa sellaisia esitteeseen ylipäätään?



Pääosa on tietenkin Randstadin - ns ruuhka-Hollannin - ulkopuolelta. Mm nykyasuinalueellani (Noord-Brabant) olisi ihan mukavasti tarjontaa, kun taas Haarlemin ympäristöstä löytyy tästä esitteestä tasan yksi - ja hinta aika eri tasolla. Katsotaanpa ensin pari omalle kukkarolle* mahdollista vaihtoehtoa. Sattumalta molemmat Noord-Brabantissa. Ensimmäinen on tosin jo myyty, Hoevenissa.



Suomessahan on useimmissa kunnissa sääntöjä hevosenpitoon. Pitää olla hehtaari tai pari ja tyyliin 100m tallinseinästä naapuriin. Toisaalta useimmat suomalaiset ymmärtävät onneksi, että hevonen tarvitsee tilaa liikkua ja ihan pikku omakotitalotonteille niitä ei tuupata (pl poikkeukset). Luulisin, että Holannissakin jotain sääntöjä on, mutta ihmeen ahtaista paikoista talleja löytyy.

Tilaa tässä on 0,5 hehtaaria, jolla on tuupattu talo (235 m2), piha, tarha vuohille, piharakennus jossa 2 karsinaa (voi tehdä enemmänkin, mainostetaan) sekä säilytystilaa ja  aidattu kenttä 15*20 m (pieni!) sekä laidun. Jos laidunkin kuuluu tuohon 0,5 hehtaariin touhu on aikas napakkaa. Pyyntö oli 448.000,-, ei paha. Linkki kuviin, jossain kohtaa varmaan poistuu sivuilta, koska myyty.



Kakkonen on sitten himpan tilavampi, reilut 0,7 ha. Tähän tilaan on tuupattu 225m2 talo, 7 karsinan talli (ja tilaa laajentaa), säilytystilaa, pihatto, juoksutusympyrä, ratsastuskenttä ja laidun. Ilmoituksen mukaan laidun on omilla mailla. Ja kun Google mapsia kurkkii niin se on jopa kahdessa lohkossa. Ilmeisesti Hollannin laidun-käsite ei edellytä hehtaaritolkulla tilaa, kunhan ruoho kasvaa. Google mapsissa pikaiseen mitattuna tilaa / lohko on 60*15m. Tosin ilmoituksen kuvissa näyttäisi olevan Paddock Paradise.

Samalla mittaukseslla kenttä olisi 16*32 noin suurinpiirtein. toki satelliittikuvan mittailu on aika summittaista, ties vaikka olisi sen 20*40. Pyynti 549.000 ja yleisilme talossa siistimpi / uudempi (tai no, alakerta). Kuvat tähän.

*Oma kukkaro on tässä suht laaja käsite. 280.000 lainaa maksaa n 1000/kk pois (nykyisellä matalalla korolla). Virallisten laskelmien mukaan saisin lainata enemmänkin mutten lainaa (koska mm hevoskulut). Jos tallivuokra jäisi pois ja (kakkosvaihtoehdossa) vuokraisin pari karsinaa saisin ehkä lyhennettyä tuplamäärän. Ihan oikeasti en tähän ryhtyisi, niin ihanaa kuin omat hepat omassa pihassa olisikin siinä olisi myös aika jumissa vs vaikka viikonlopureissu jonnekin. Ja jos käy kalpaten (työttömyys, saati sairastuminen) nykyhepan voi myydä ja tallivuokrat tyssäävät siihen. Mutta kivahan se on teoriassa pohtia. Palaankin varmasti aiheesee - esitteessä on enemmän kuin 2 sivua!


Ps. Eilen ehdin jo julkaista tekstin elintenluovutuksesta. Että Hollannissa meni läpi uusi laki, jonka mukaan kaikki ovat luovuttajia, elleivät sitä erikseen kiellä.

Eilisessä tekstissä oli tämä kuva: Ryhmä elintenluovuttajia jäällä Spaarndamissa 2012. Tänä vuonna ei ole päässyt
luistelemaan, sen sijaan holskit ovat tyhjentäneet palkintopöydän luistelumitaleista olympialaisissa.

Anna sitten kommenteissa totesi ko lain olevan Suomessa voimassa jo vuodesta 2010. Vaikka Suomen medioita ihan asiallisesti seuraan tämä oli mennyt minulta täysin ohi. Siksi poistin tekstin, sillä sillä ei ollut enää lisäarvoa (paitsi että Hollanti on asian kanssa myöhässä). Annalle kiitos kommentista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti