keskiviikko 7. helmikuuta 2018

Taj Mahalin koskettelua

Holskit matkustavat mielellään ja paljon. Monesti ennen (yliopisto)opintoja otetaan välivuosi tai ainakin muutama kuukausi ja muutenkin jo nuoresta lähdetään Espanjaan tai Aasiaan. Monesti kaveriporukalla ja aina ei anneta paikallisten tapojena ja sääntöjen haitata rymyreissailua.

ED 30.1.2018


Viime viikolla lehdessä olikin taas kerran uutinen - hollanntilaispoju 22vee pidätetty "pornografisen tanssin" takia Kambodžassa. Kuvissa - jotka ilmeisesti ilmestyivät facebookiin, mistä poliisi ne bongasi - näkyy jonkilainen juomapeli jossa ollaan ties missä asennoissa, kylläkin vaatteet päällä. Hollannissa touhu ei kiinnostaisi virkavaltaa, eikä Suomessakaan, mutta Kambodžassa, Angkor Wat temppelin tuntumassa moinen peli ei vetele. Voi tulla jopa vuosi vankeutta. Porukka / juhlat olivat isot, 80 henkeä, myös brittejä, kanadalaisia ja norjalaisia.



Suomalaisista en muista tämän tyyppisiä uutisia nähneeni, mutta holskit ovat tasaisin väliajoin otsikoissa. Ensimmäisessä kuvassa seisoksii vuonna 2015 mm holski Dylan, joka kuvautti itsensä Malesian pyhän vuoren, Kinabalun, laella. 3 päivää vankilassa ja 1200 euron sakko.

Kambodža  ei ole Costa del Sol

Ja se Taj Mahalin koskettelu... Vuoden 2008 sana Hollannissa oli swaffelen. Tarkoittaa esineen tai ihmisen koskettelua / naputtelua peniksellä. Tälle toiminnallehan ilman muuta tarvitaan oma teonsana ja sinä vuonna swaffelen oli useamminkin uutisissa, mm joku sai sakot metron swaffeloinnista.

Ja tosiaan, urpo koulumatkailija (teemana ei-läntisiin kulttureihin tutustuminen ja niiden ymmärtäminen!) rempasi vehkeensä ulos Taj Mahalilla, ja kaveri kuvasi Youtubeen kuinka Taj Mahalia swaffeloitiin tod näk ekaa kertaa koskaan. Poitsu sai potkut koulusta ja Alankomaa pahoitteli tapahtunutta Intian suurlähettiläälle.

Taj Mahal, kuva Wikipedista / Suraj Rajiv

Siitä vaan Tuomiokirkkoa swaffeloimaan! Tosin kannattaa odottaa pakkasten lauhtumista, muuten voi olla vaikea yltää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti