tiistai 13. maaliskuuta 2018

Rahanpesua hevostalleilla

Vastikään hieman pohjustin uuden asuinalueen luonnetta.  Mm, että rikollisuus kukoistaa. Heppatouhua en ole avannut vielä sen kummemmin, mutta tämä on myös vahvasti hevosvoittoista seutua, asuuhan esim. Anky van Grunsven naapurikylässä,  ja isomman luokan este- ja koulutalleja on joka puolella. Paikalliskisojen taso on selvästi kovempi kuin Haarlemin ympäristössä. Ja hevoskauppaitakin riittää joka kukkarolle.

Viime viikolla nämä kaksi yhdistyivät paikallislehden etusivulla: Rikollista rahaa tallikompleksissa.

ED 8.3.2018
Kysessä on Espanjalaisen José Javier Salvadorin osto-&myyntitallit, jotka on polkaistu hulppealla rahalla pystyyn. Rahaa epäillään pestyn ainakin 4 miljoonan edestä. Omistajalla on paljon Brabantin alamaailman huippunimiä kaveripiirissään ja talousrikoksia tutkivan FIOD*in tehdessä iskun talleilla siellä oli mm Eindhovenilainen huumeparoni töissä (karsinoita putsaamassa?). Selitys läsnäololle ontui.Jutussa vilahtelee myös muita nimiä, mm uhkapelirötöstelijä ja pahamaineinen autokauppias. Hevoset ja tilat on takavarikoitu. Omistaja asuu itse Monacossa, eikä maksa veroja mihinkään maahan.

Vastaavia on vilahdellut uutisissa muulloinkin. Hevoskauppahan on oiva rahanpesuun - tilastoja tai arkistoja ei ole (vrt kiinteistöt) ja tuotteen arvo on ostajan ja myyjän välinen asia.

*) FIOD on fiscale opsporingsdienst eli fiskaali (talouden) tutkimus- / jäljitysvirasto.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti