perjantai 12. heinäkuuta 2019

Kesäkuun myydyin auto

Jovain, Tesla Model 3! Pelkästään 100m säteellä omasta kodista niitä ilmestyi 2 kpl (kuvissa alla). Tilastot tuolla.

Huomaa piuha

Hollannissa tuetaan sähköautoilua reilulla kädellä ja varsinkin työsuhdeautoina ovat suosittuja. Muutama vuosi  sitten joulukuun myydyin auto oli Mitsubishi Outlander PHEV, joka ei ole puhdas sähkö mutta stöpselillinen kuitenkin. Hollannin automarkkinoihin vaikuttaa työsuhdelease huomattavan paljon, ja sen myötä verotushyödyt. Jotka osuvat lujaa sähköversioihin.

Toinen on paremmin pidetty (puhtaana) vaikka rekkarin perusteella vanhempi.
Täällä jaetaan rekkarit aakkosjäjestyksessä.


Liisingautoja koko autokannasta on n 12% (1 miljoona vs totaali 8,5 m autoa). Ja nehän vaihdetaan 2-3 vuoden välein uuteen, joten ensirekisteröinneistä lähes 42 % on leaseautoja. Ja sähköauton leasingverotuskanta on 4% vs tavisauton 22 tai 25%. Puoli-ilmaista siis! Mitsubishistä linkitetyssa tilastossa näkyy huimat piikit 2013 ja 2015 joulukuissa. Nämä siksi, etä 2014 ja 2016 tammikuussa verotus muuttui ja nopsaan vielä tilasivat ketkä ehtivät vanhaan prosenttiin, joka on sitten auton leasingiän voimassa. (Myös yksityisliising on nousissa, mutta niitä on tällä hetkellä noin 150.000 vs tuo miljoona työleaseja, joten ei vielä kauheasti vaikuta kokonaisuuteen).



Sähkölatauspisteitä on huoltoasemilla suht harvakseltaan, mutta kotipihoissahan pääosa lataa, lisäksi työpaikoilla, kauppojen parkkiksilla jne niitä löytyy, jokunen myös kadun laidassa kaupungeissa (joissa 'omaa' parkkista ei ole tai kerrostalosta paha vetää piuhaa).

Käytetyn (5v vanhan) Model Ssän saisi jo 35.000lla. Pitäisköhän?




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti