tiistai 15. lokakuuta 2019

Hampusta verovähennyksiä

Wikipedian mukaan Hollanti oli maailman ensimmäinen maa joka hyväksyi kannabiksen käytön lääkkeenä. Tämä ei ehkä ole kovin yllättävää (ks vaikka Hamppusuvaitsevaisuutta). Näemmä samainen Wikipedia antaa ymmärtää, että lääkekannabiksen myöntäminen Suomessa takkuilee.

Nyt oli kuitenkin aika hupaisi uutinen, näin ei-hollantilaisnäkökulmasta (kursiivi suoraa käännöstä): Lääkärin reseptin pohjalta itse kasvatetun kannabiksen kulut voidaan vähentää verotuksesta terveydenhoitokuluina. Tämän päätti Korkein Oikeus Crohnin tautia sairastavan henkilön hyväksi. Hänen lääkärinsä määräsi kannabista, jonka nainen kasvatti itse. Lääkäri nimittäin oli mieltä, että apteekin tavara ei toiminut potilaan kohdalla toivotulla tavalla. Korkeimman oikeuden mukaan lääkärin määräys (resepti) on riittävä syy vähennykselle.


ED 5.10.2019


Tietääkseni itse saa kasvattaa vain 5 kasvia kerrallaan. En tiedä aiheesta tarpeeksi, että kuinka pitkälle viidellä pääsee (onko se sätkä / kasvi, joka ei kauheasti lohduttaisi, vai voiko viidella chillailla koko vuoden?). Olisi siis kiva tietää antaako lääkärin määräys myös mahdollisuuden poiketa tästä viiden säännöstä. Toki lääkekannabis voi olla noin muutenkin lievemmin annosteltu.

2 kommenttia:

  1. 20-40g per kasvi näyttäisi olevan yleinen googlen mukaan, eli kaipa sillä pitkän aikaa pössyttelee päätellen siitä, että kuuluvat ostavan katukaupasta gramman tai kaksi kerrallaan :D

    VastaaPoista
  2. Jep, täällä hamppulandiassa kun asun pitäisi varmaan syventyä enemmänkin. Eiku?

    VastaaPoista