tiistai 9. kesäkuuta 2020

Hevostallin sivubisnes

Ei tarvitse paljon arvailla, ollaanhan Hollannissa: a) hamppuviljelmä b) huumelabra. Valitettavasti tällä kertaa b), joka on kaikkineen vaarallisempi (vaikka kyllä hamppukin tuo oikosulku/palovaaran).

Labra löytyi tuosta parinkymmenen kilometrin päästä Jenco Stables -tallilta, joka on esteratsuihin erikoistunut myyntitalli mutta myös neljän tähden hyväksytty ratsastukoulu ja oppisopimustalli.

Kuva tallin sivuilta.

Labra oli tallin vajaan kyhätty tila, joka oli tehty rakennustelineistä, aaltopellistä ja seininä osin olkipaaleja. Poliisi oli saanut vihiä ja runnoi panssariajoneuvolla portista läpi keskellä yötä, näin saivat kaksi henkilöä rysän päältä kiinni ja neljä muutakin on pidätetty.

Portti säleinä.

Labrassa oli mm 1000 litran kattila jonka alla kaasuliekki. Labran hoitajat myös siinä sivussa polttivat ja joivat, joten tulipalo- ja räjähdysvaaraa oli tarpeeksi, varsinkin olkipaalien ohessa touhutessa. Ainoan kiinteän seinän takana seisoi heti hevosia.Paikalliskeskustelussa kyllä ihmetellään, että eivätko tallin asiakkaat huomanneet mitään? Ilmeisesti labra oli kuitenkin kokonaan olkipaalien taa jemmattu (vasta poliisin tultua kuvissa "avoin", eli jos vajaan kurkkasi näki vain normaalisti paaleja). Ollaan myös sitä mieltä, että tallin pitäjät - nuorehkot  siskokset - olisivat kunnon väkeä.Arvotaan jopa pakotusta, sellaistakin ilmeisesti sattuu, että huumehiipparit uhkaavat vaikka tehdä hevosille jotain jotta saavat labran tai viljelmän (tyhjään halliin tmv) pystyyn. Mene ja tiedä, olletikin pidätysten joukossa ovat tallin pitäjät. Luulisi heidän nyt ainakin huomanneen, että olkivaja oli eri moodissa. Eikä noita välineitä ihan vaivihkaa takataskussa ole paikalle tuotu.Labrassa valmistettiin BMK:ta, joka on amfetamiinin raaka-aine. Tuolla vielä videokin, jos näkyy Suomessa, kaikki kuvat (pl eka) samasta linkistä napattu (Marco van den Broek / SQ Vision).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti