sunnuntai 12. heinäkuuta 2020

Laiva on lastattu banaaneilla...

Huumebisnes on täällä iso bisnes ja ympärille pesiytyy ties mitä lieveilmiöitä. (Taustoja vaikkapa Mafiameininkiä ja Numeroiden valossa).  Vastikään lehdessä ollut juttu De Grootin hedelmä- ja vihannestukusta saa vereni kiehumaan. Isot rahat, isot riskit ja rikollinen arvomaailma aika kaukana taviksen moraalista. Tukku pönöttää Hedelissä, A2-moottoritien varressa n 50 km päässä kodistani, ja siellä työskentelee n 130 henkilöä.

Tukku mottooritieltä käsin / Google Maps

Ko hedelmätukku ostaa tietenkin myös etelän hedelmiä ja banaanin-/ananaksentuottajamaathan ovat vahvoja huumetuottajiakin. Niinpä hedelmäkontteihin tungetaan kaikenlaisia paketteja väliin, jotka sitten koetetaan pikaiseen nykäistä pois Euroopan määränpääsatamassa, ennenkuin ehtivät hedelmäfirman keskusvarastolle. Osa jää kuitenkin tullin haaviin tai löytyy vasta kun banaaneja puretaan kypsyttämöön, näitä on nähty Suomessakin.

Tietenkin aina kun jotain löytyy kutsutaan poliisit paikalle. Mistä huumeheput eivät ilahdu ja niinpä De Grootin omistajille toimitettiin kesäkuussa 2019 kiristyskirje: koska De Groot oli avittanut 400 kilon kokaiinilastin löytymisessä sopii maksaa 1,2 miljoonaa euroa (tulonmenetystä?). Jos De Groot ei maksa "satunnainen työntekijä likvidoidaan (tapetaan)". Poliisille ilmoituksesta seuraisi äärimmäistä (extreme) väkivaltaa.

Poltettu etuovi (tulee tekstissä myöhemmin). ED 3.7.2020

De Grootin perhe otti kuitenkin poliisin yhteyttä, ja siitä lähin yritystä vartioidaan. Silti rikolliset saavat (osin oikeuslaitoksen virheestä) työntekijöiden osoitteet ja kun rahaa ei kuulu, tämän vuoden puolella on jo uhkailtu hieman reippaammin. Tammikuussa aamulehdenjakaja löytää kerrostalon edestä varmistamattoman kranaatin. Talossa asuu mm Kerkdrielin pormestari, mutta rosmot olivat myös töhrineet asunnon numeron talon seinään, jonka perusteella uhkauksen kohde oli eräs De Grootin johtajista joka myös asuu kompleksissa.

Jotain havaintoa tekijöistä onneksi on ja epäiltyjä jo viisi, joista pari ollut sellissäkin. Heidät piti kuitenkin vapauttaa sillä oli kulunut jo 300 päivää ja oikeujutun aloitus on viivästynyt. Kesäkuun lopulla väkivalta taas leimahtaa. Erään talon etuovi sytytetään tuleen ja pari päivää myöhemmin kahta asuntoa ammutaan. Kaikissa asuu lehden lähteiden mukaan (ex-)työntekijöitä, poliisi ei kommentoi.

Luodinreikiä lasissa.

On vaikeaa todistaa, että kaikki liittyy toisiinsa, ja tällä välin pääepäilty käppäilee vapaana. Toivotaan nyt, että byrokratia saisi asiansa järjestykseen mahd nop, että päästään oikeuskäsittelyyn ja saadaan moiset asiattomat tavallisten ihmisten pelottelijat telkien taa!

Ps myös mukavasti kidutuskammiomeiningistä oli blogikirjoitus valmiina mutta valtalehdistö ehti ensin. Sympaattista tuo rikollistouhu täällä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti