maanantai 8. helmikuuta 2021

Lumi aiheutti liikennekaaoksen

 Johan on! Lauantaina alkoi ja sunnuntaina jatkui, lunta tuli ihan reilusti.

Onko kuva muka Hollannista?

Sunnuntai-aamuna someen ilmaantuikin nopeaan ihmettelyjä. 600 kilometriä ruuhkaa! Tyypillistä, koska lunta, mutta mihin kaikki olivat menossa?!? Onhan nyt kuitenkin lockdown, vain ruokakaupat auki. Ja lisäksi vahvasti suositeltiin, että jo kelinkin takia pysytellään kotona. Terveydenhoito ei halua yhtään lisää kuormitusta, jos väkisin lähdetään kesärenkailla / kengillä liikenteeseen! Iltapäivällä koko Hollanti värittyi oranssiksi, ruuhkaa oli jo yli 2500 km.Asialle on helppo selitys. Ei siellä teillä pahemmin liikennettä ollut, onneksi. Mutta se vähä mikä oli, ajoi 50-70 km/h. Jolloin automaattinen (mm kännytiedot) seurantajärjestelmä päätteli: ruuhkaa on, motarilla madellaan.

Kelikamerat paljastavat totuuden.

Tottakai ihmiset sinkosivat lumirientoihin, mutta pysyttelivät kodin tuntumassa. Pulkalla laskettiin ja jonkin verran hiihdettiin, itse näin tallin lähellä erilaisia autonperävirityksiä, alla huonossa kuvassa juuri suksityyppi lähdössä auton perässä.


Suuremmilta onnettomuuksilta vältyttiin, eikä luitakaan katkottu pahemmin. Kaikkineen lumipäivä antoi tervetulleen vapaapäivän koronasta, hetken oli ajatukset muualla. 

Hevosta ei kelit haittaa ja itsellänikin on vielä Suomen peruina talvivaatetta - ne eivät ole 16 vuodessa pahemmin kuluneet. Tallille siirryin Jopolla, mikä oli varsin raskasta sillä sivuiteitä ei oltu aurattu ja lumen alla oli paikoin loskaa / lätäköitä. No, perille päästiin ja lopulta vastatuulessa kotiinkin.

Koko viikoksi on luvattu pakkasta, joten lumi pysyy toistaiseksi. Koronan hyviä puolia: kaikki ovat jo etätöissä / -kouluissa. Normaalisti Hollanti olisi nyt seis, vaan tällä kierroksella voidan jatkaa normaalisti. 'Uuden normaalin' mukaan.


1 kommentti:

  1. Aikamoinen lumisaldo sielläkin! Ei ihme, että tuollaisella äkkinäisellä lumimäärällä on vaikutusta liikenteeseen ja ruuhkia syntyy. Oma autoni täällä Porvoossa päätti sanoa itsensä irti juuri pahimpien pakkasten aikaan ja odottelee nyt pihassa huoltoon pääsyä.

    VastaaPoista