keskiviikko 7. huhtikuuta 2021

Kirkkoväkivalta

Hollannissa on melko vahva raamattuvyöhyke. Sen alueella käydään vielä innolla kirkossa ja ollaan esim rokotevastaisia (Jumala suojelee - ja vuosittain tuhkarokkoepidemioita). Aikoinaan olin Barneveldissa Working Equitation ratsastustunnilla niin kun ajelin sinnepäin aamusta ohittelin kymmeniä pyöräileviä perheitä matkalla kirkkoon, Sunnuntaikuteissa, puvut ja mekot ja kokonaisuus kuin 60-luvun filmiin olisi eksynyt.

Bible belt Wikipedista (Danny Cohen), kuvassa SGPäänestäjät. SGP = vanhoilliskristillinen puolue, jonka naisjäsenet saivat (puolueessa) äänestysoikeuden vasta korkeimman oikeuden päätöksen myötä 2010-luvun alussa.

Uskovaisille on myös ominaista ylipolvenhameet. Harrastan niitä itsekin ja aikoinaan eräs assistenttini sanoikin, kun olin ollut siellä puolisen vuotta töissä, että hän oli alkuun luullut uskovaiseksi.

Nyt korona-aikaan pääosa kirkkomenoista on siirretty nettiin, onhan voimassa hyvin tiukkoja kokoontumisrajoituksia yms. Kuitenkin rajoitukset kristävät itse kunkin vannetta ja pari viikkoa sitten muutamakin kirkko hihkui avaavansa ovet taas koko seurakunnalle. Ja sille ei voi mitään, sillä perustuslaki ja uskonnonharjoittamisenvapaus. Kirkkomenoihin kertyikin sitten paikoitellen 3-500 seurakuntalaista.

Aarle-Rixtelin kirkko. Kyläni ei kuulu raamattualueeseen, joten täällä on hiljaista.
(kuva ei ole tuore, täällä on kevät myöhässä ja puut vielä kaljuja).

Tietenkin lehdistökin oli paikalla ensimmäisenä sunnuntaina ja kirkoväen todellinen luonne paljastui. monin paikoin toimittajia tönittiin tai uhkailtiin ja Urkissa jopa ajettiin toimittajaa päin, sekä Krimpen aan de IJsselissä potkittiin ja läimittiin.

Päälleajo Urkissa, napattu täältä

Tekijät saatiin tietenkin helpolla kiinni, toimittajat olivat paikalla jotan kaikesta oli kuvia. Rauhaarakastavaa porukkaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti