keskiviikko 12. toukokuuta 2021

Kelluva maatila

Kappas, uutisvirrassa osui silmiin video-otsikko "Lehmä kelluvalta maatilalta pelastettiin vedestä". No jo on, kelluva farmi?? Videolla otus kammetaan maihin.

Ja lehmät lentää! Kuvakaappaus Nu.nl sivulta.


Kelluva farmi on näemmä jo n pari vuotta toiminnassa ollut rakennelma Rotterdamin satamassa. Siellä asuu 40 lehmää ja tarkoitus on laajentaa vielä 7000 kanalla (ei käy ilmi muna- vai liha). Videolla paikka esitellään englanniksi ja kovin on kestävää kehitystä.


Heti tsekkasin UKK:n että mites eläinten hyvinvointi yms. Niin niilläpä on jopa minilaidun kellunavetan ohessa. Hollannissa on ns laidunmaitoa jos lehmät ovat 180 päivää vuodesta vähintää 6h ulkona. Parempi sekin kuin ei mitään ulkoilua (ulkoilemattomia on edelleen paljon). Luomu on tietenkin paras, sillä ulkouluvelvoite on jatkuva. 

Urban farming. Kuvassa laidun tuskin erottuu, mutta on se siellä.

Anyway, laivalehmät pääsevät kesällä laitumelle oman valinnan mukaan (eivätkä siis ole luomua tai laidunta). Sivulla mukavasti inhimillistetään, ettei niitä huvita kovalla auringolla tai sateella. No toki, jos valinta on vapaa, mikä ettei. Tosin kuvista tai videosta päätellen kulkureitti on jyrkähkö laskusilta, moniko lehmä siitä ilokseen kulkee muutenkaan. Ja laidun on pläntti teollisuusalueella.

Google Mapsin kuvassa näkyy navetta ja laidun. Myytävänä tuoretta maitoa sanoo kyltti.


Ties vaikka uimariversio olisi ponkaissut sillalta veteen? Lehmä hyppää metrin korkuisen aidan yli helpolla, väitetään. Videolla / uutisjutuissa ei kerrota syytä veteenjoutumiselle.

Ps Euroviisufaneille - ilmeisesti tämäkin esitellään jossain 'postikortissa' (sanoo heidän Insta).

2 kommenttia:

  1. Kuulostaa tutulta. :)

    https://www.metropoli.net/omg/uutiset/nainen-jarkyttyi-janakkalassa-metsa-kuhisi-seksihulluja/

    VastaaPoista
  2. Taisi tulla väärään tekstiin kommentti, kuulunee tänne. Mutta ei tosiaan yllätä että Suomessakin vastaavia.

    VastaaPoista