keskiviikko 5. toukokuuta 2021

Platinum Stables: Suomalainen tulevaisuus

Suomalaiskouluratsastja Joanna Robinsonille tapahtui paha onnettmuus Ranskassa, kun hän oli matkalla Hollantiin hevosineen. Instagramista lisää. Joudun myöntämään, etten edes tunnistanut nimeä vaikka olevinaan hieman kouluratsastusta seuraan. Mutta hänella siis talli Hollannissa?

Ed om facesta

Näemmä hän osti Platinum Stablesin Rielissä alkuvuodesta, ja ilmeisesti kuljetus olikin hevosten siirtoa aiemmasta / toisesta tukikohdasta Espanjasta Hollantiin. Platinum Stables kuulostaa tutulta, eikun hakua holskiheppakeskusteluun.

Ja sieltähän niitä uutisia löytyy. Platinum Stables on indonesialaisen sijoittajan hanke, tarkoitus oli kasvattaa / kouluttaa hyviä kouluhevosia, jotta Indonesiakin pääsisi Olympialaisiin. Alunperin paikalla oli ränsistynyt maneesi, mutta paikka siistittiin isolla rahalla ja avajaisissa vuonna 2014 oli pormestarikin paikalla. Paikka on varsin luksusta, täyspuinen sisäkentän reuna kelpaisi baaritiskiksi parempaakin paikaan ja karsinoissa väitetään olevan hyönteiskarkoitesuihkijoita. On solariumeja ja tärinälattiaa, sekä VIP-baari. Allaolevalta videolta hieman näkymiä avajaisista. Jo aika pikaiseen homma kuitenkin alkoi haiskahtaa. Rakennuksille ei ollut lupia (ja pormestari joutui keskustelun kohteeksi, miten hän siellä availi laittomuuksia?), omistaja ei ollutkaan ihan puhtoinen vaan pikemminkin rahanpesijä, oli laittomia työntekijöitä ja jopa poliisiratsioita helikoptereita myöten. Keväällä 2019 kaikki hevoset myytiin ja viimeisessä polisiistarkistuksessa paikka oli täysin hylätty. Paikalta löytyi vielä kolme laitonta maahanmuuttajaa, jotka poliisi vei mennessään, hevosia ei enää ollut.

Talli oli tämän jälkeen puolisen vuotta tyhjillään, joulukuussa 2019 sen osti kolmen investoijan ryhmä joka siisti paikat. Lähtö oli ollut nopea, sängyltä löytyi vielä unohtunut Indonesian passi, puoliksi juotu kokis oli pöydällä ja jääkaapissa pizzaa. Tallin puolen jääkaapissa oli vielä jopa spermaolkia (keinosiemennystarkoituksiin). Kun ostajat ottivat yhteyttä paikallisiin yrityksiin, kävi ilmi että Platinum oli kirosana - talli oli jättänyt monet laskut maksamatta.


Viimeinen facepäiviys

Indonesialainen omistaja pidätettiin viidentähden hotellihuoneesta keväällä 2020 ja luovutettiin Indonesiaan. Marraskuussa 2020 alkoi oikeudenkäynti ja uhkana on 12 vuoden vankeusrangaistus kavalluksesta yms puuhastelusta. Hän oli indnesialaisen pankin johtaja vuosina 2017-2018 ja ei ollut turhan tarkka omista ja muiden rahoista. Myös verovelkoja on reippaasti.

Kun paikka oli siistitty se laitettiin myyntiin ja maaliskuussa Joanna osti sen. Harmi, että alkuun osui ikävä onnettomuus, mutta toivotaan, että hän saa keskukssen taas kukoistaamaan (ja Suomen lipun salkoon!).

Platinumiin liittyy vielä yksi - hyvin hollantilainen - aspekti. Mutta laitan sen toiseen postiin, kun koetan pitää näiden kirjoitusten pituudet aisoissa. Palaan siis asiaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti