perjantai 13. elokuuta 2021

Bob Ross!

Jos nimi ei sano sinulle mitään, googleta ensin. Jutulle tulee muuten liikaa pituutta. Eikä Bob Ross edes kauheasti liity Hollantiin, paitsi että täällä on nyt ensimmäinen erityisesti hänen töiden ympärille koostettu näyttely. Jokunen teos roikkuu jos muutamisa museoissa, mutta nyt siis lajemmaltikin esillä.

Taattua laatua, puita ja vuoria

Museon ulkopuolella, instatausta?

Simppeli tila, ja olemmehan tottuneet näkemään maalauksensa juurikin telineillä, ei seinällä.

Työkaveri jo kuittasi: Jaaha, varmaan kaikki näyttelyn teokset tekaistu parissa tunnissa. Totta toinen puoli ja eihän tässä ehkä taide-taiteesta voi puhua. Mutta ilmiöstä voi joten ajoin iloiset 1,5 h Rossin teoksia katsomaan. Bob Ross oli mindfulnessia jo 20 vuotta ennenkuin koko käsite keksittiin. Samaa voi sanoa ASMR:stä.


Erilainen.

Ihmisiä!

Tämäkin tavallisuudesta poikkeava.

Hän maalasi aina 3 versiota, ensin valmistelu / testi, sitten aito Tv-versio ja pälle vielä viimeinen viimeistelty, josta meni kuva kirjaan. Valitettavasti vain yksi sarja oli kokonainen ja loput taisivat olla kirjakuvia. Kirjat ovat ilmeisesti jonkinlaisia maalausoppaita. Esittessä oli QR-koodit jaksoihin, pitäisi katsoa yksi ja verrata, näyttelyn kuva tod näk aavistuksen erilainen. Mutta hänen kädestä silti!

Kolmen sarja, oik eka-, Tv- ja kirjaversio. Linkki jaksoon.
Näköjään hieman eri asetelma kuin yleensä, ei lähdetäkään tyhjältä kankaalta.


Esitteessä jaksonumerot ja QR-koodit.

Allaoleva filmi pyöri myös museossa: Missä ovat kaikki Bob Rossin maalaukset?


Museokaupassa sitten lähti mopo käsistä täysin, nyt on mukia ja liimalappua (post-it). Mukiin ilmestyy maalaus kun sinne kaataa kuumaa kahvia: Maalataan yhdessä! Ja pari mietelausetta saunaneteiseen.


Saippuapala ja minttupastillirasia Happy little mints.

Omat hankinnat.


Wau, taikamuki!


Lomalla on aikaa tehdä hölmömpiäkin juttuja, tykkäsin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti