perjantai 6. elokuuta 2021

Jo toinen uiva lehmä

Pari kuukautta sitten Rotterdamissa pulahti lehmä hetkeksi satama-altaaseen, mutta Leonardassa on hieman enemmän triathlonistin vikaa - se ui/kellui 90 km!

 

Otsikossa väärä nimi, lehmä on naaras eli Leonarda. ED 27.7.2021

Saksan tulvat ylittivät uutiskynnyksen Suomessa. Samaiset osuivat myös Hollantiin, mutta täällä onneksi vain materiaalisia vahinkoja (ja eläimiä). Vesi oli ehkä jo hieman rauhallisempaa, lisäksi korkeuseroja vähemmän eli virtaus hieman hitaampi ja kaiken päälle Hollanti on vesimaa ja vallituksia yms on rakenneltu viime tulvien (95/96) jälkeen innolla. Nekin auttoivat nyt.

Kuitenkin vesi pääsi yllättämään maanviljelijä Har Smeetsin 40-päisen lehmälauman Echtin kylässä. Kun niitä yritettiin torstaina siirtää oli jo liian myöhäistä: vesi nousi ja lehmät eivät antaneet kiinni. Perjantai-aamuna läheisen kuppilan pitäjä totesi, ettei lehmien mölinää enää kuulunut.

Kuvakaapaus videosta, lehmää remmotaan maihin.

Lauantaiaamuna ohikulkenut polkupyöräilijä bongasi Leonardan suvannosta Maas-joen mutkassa Graven kaupungin lähellä. Puurojun seassa pilkottivat sieraimet. Palokunnalle pelastus oli jännittävä - satttaisihan lehmä ryhtyä teutaroimaan ja vesi virtasi edelleen reippaasti. Lisäksi siinä oli paljon rojua (rannoilta on löytynyt kaikenlaista asuntovaunuista roskasäiliöihin ja huonekaluihin). Onneksi Leonarda oli lunki uimapyräyksensä jälkeen ja saatiin suht helpolla maihin. Eläinlääkäri tutki sen ja totesi, ettei naarmuakaan! Korvamerkki kertoi, mistä lehmä on kotoisin.

 

Reitti lehdestä.

Miten tämä on mahdollista? Sitä ei kukana voi tietää. Epäillään, että mahdolliset suolistokaasut ovat turvottaneet ja pitäneet lehmän pinnalla. Leonarda on jo palautettu omistajalleen (joka somehypen päälle tietenkin lupasi, ettei teurasteta ikinä). 40 lehmän laumasta puuttu vielä 22 kpl.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti