maanantai 29. marraskuuta 2021

Erikoisempi kuljetus

Täällä on nyt(kin) meneillään isompi oikeusjuttu järjestäytynyttä huumebisnestä vastaan. Olen aiheesta kirjoittanut jo jokusen kerran ja liippaa esim tätä tai tätä. Viikonlopun lehtijutussa oli alkukevennys. Kuulusteltavalla oli syntymäpäivät ja tuomari onnitteli (Hollannissa syntymäpäivät ovat iso juttu). Johon kuulusteltava: "Olisin tuonut kakkua, mutta kuski ei suostunut millään pysähtymään!". 

Vartijoita oikeustalon ulkopuolella, ED 27.11.2021

No, onhan se selvä, ettei vankikuljetuskuski noin muutenkaan stoppaisi leipomon kohdalla, mutta tässä on kysessä isompi oikeusjuttu ja riskaapelimpi kokonaisuus. Vanki siis kuljettiin BOT:n eli Bijzonder Ondersteuningsteamin (erikoistukijoukot) kalustolla.

Kuljetuksen ajan vangilla on silmät peitetty ja käsiraudat. Kuljettajalla (lähteistä ei selviä paljonko henkilökuntaa on matkassa) on kommandopipo, ettei häntä tunnisteta. Kalusto on enemmän tai vähemmän panssaroitua ja luodinkestävää. Kevyimmillään kestää käsiaseen, vahvimmillaan reippaamminkin räjähteitä vai vielä enemmän.

Tämä BOT ajaa aina eri reittejä ja eri aikoina, konttori on salaisella paikalla ja paljon toimitaan salaisista komentokeskuksista. Ja mikä olennaisinta tässä kakkucasessa - BOT ei pysähdy ikinä. Ei punaisiin valoihin eikä ruuhkiin. Ei ikinä. Sillä jokainen seisokki voisi olla iskun paikka. Bot-autoissa on sinivalot ja olletkin poliisisaattue.


Wikipediakaappauksessa BOT porukoiden ase- ja autoarsenaalia.
Aseina pistoolia, konepistoolia ja rynnäkkökivääri.

Ko metodilla siis ei kuljeteta ihan mitä tahansi nappivarkaita vaan kovempia kriminaaleja, joiden kohdalla aseellinen vapautusyritys, ampuma- tai pommi-isku tai kaappaus/panttivankiriski oleellinen. Myös oikeaustalon ympäristö on tarkkaan valvottu (monesti helikopterikin ilmassa) ja jatkuvasti tarkkaillaan ympäristön pienimpiä muutoksia.  Alla videota ko autoista (ja se helikopteri).
Ihan vastikään oli juttua, että lakia ollaan muuttamassa siten, että pahimpia kriminaaleja voitaisiin kuulla etäyhteydellä, jolloin kuljetusriski minimoituu.

Suomessa ei taida vastaavaa olla? Ilmeisesti ei ole tarpeen, onneksi!

Lähteet Wikipedia ja nettijuttu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti