lauantai 1. lokakuuta 2016

Hyvää syntymäpäivää!

Siskontytöllä oli synttärit. Ihme kyllä muistin oikeana päivänä ja mainitsin töissä, että tarvii soittaa. "Onnea!" huikkaa työkaveri. Onnea?


Syntymäpäiviä juhlitaan Hollannissa innolla, aikuisenakin. Työpaikoilla on syntymäpäiväkalenterit ja työkaverin työpiste tai -huone koristellaan lippusiimoin ja ilmapalloin. Naisenkaan iän kysyminen ei ole epäkohteliasta ja vapaapäivä synttärien takia on ihan hyvä syy.

Synttäreitä myös juhlistetaan työpaikalla, silloin sopii tarjota kaakkelsia (jonka holskit vetävät esim jo aamu-kymmeneltä) ja yleensä yksiköllä on synttäripotti jonne itse kukin laittaa rahaa listan mukaan ja sitten saa about omansa pois vuorollaan. Lahjoja mietitään suht tarkaan ja olen esim itse saanut hevosaiheisia tavaroita (mm Hollannin ratsastusreittikarttakirja). Pahimmillaan koko porukka vielä laulaakin ja lopussa hihkutaa hip-hip-huraa! x3.

Pari kuvaa työpaikaltani. Vas tavissynttäri eli peruslippusiima, hieman koristelua työpödällä, tähtiteippaus näytön ympäri.
Oikealla reippaampi pläjäys, Edith täytti 50v. Tee siinä sitten töitä!

Kotona sitten juhlitaan pienemmin tai isommin. Pienimmillään kyseessä on seisomavastaanotto jossa tarjoillaan kahvia ja jutellaan small-talkia. Sään jälkeen yksi tavallisimpia puheenaiheita on mitä kukin tekeen työkseen.

Muistatteko jo? Oe lausutaan u, kyseessä ei ole ammattinimike vaan Huraa!

Mutta palataan tuohon työkaverin onnitteluun. Miksi hän minua onnitteli? No, siksi, että sukulaisellani on syntymäpäivä. Ja sehän on onnittelun paikka! Niinpä, jos menee syntymäpäiväjuhliin, on asiallista kätellä paikallaolijat (pl jotkut teinipileet, oletan). Ja kätellessä tulee onnitella kaikkia. Jokaikistä. Onnea, onnea, onnea. Kaikille paljon onnea, onhan joukossamme SyntymäPäiväSankari!

En ole varma päteekö sama hautajaisiin? Että joka vieraalle huikataan osanotto. Tutkitaan.

Ps. Hollannissa ei tunneta käsitettä nimipäivä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti