keskiviikko 8. helmikuuta 2017

Tolppaomituisuus

Harrastan hevoseni kanssa myös kärryajelua. Kun yritän vältellä kaikkein vilkkaimpia teitä joudun välillä pienemmille teille joilla läpiajo on estetty tolpilla. Hevoskärryt ovat autoa kapeampia ja useimmiten mahdun sujahtamaan ohi. Kuitenkin olen kertaalleen jumittanut tolppaan ja joutunut purkamaan valjastuksen kokonaan, joten jos mahdollista hankin tolppa-avaimen, jotta voin kaataa tai poistaa tolpan tosipaikan tullen. Useimpiin tolppiin menee (jonkunkokoinen) kolmioavain, eihän lakaisukone- tmv tienhoitohenkilöilläkään voi olla kymmeniä avaimia.



Mutta yhdessä tolpassa on oikea lukko. Ihan kunnon riippulukko. Onkohan se takana olevan talon privaattitolppa, vai? Joten meinasin, että tarkistanpa lukon, ties vaikka siihenkin menee joku kolmio- tai neliöavain.


No ei mene, vaan Abloy-avain! Erinomaisen omituinen suomibongaus tämä, keskellä ei mitään. Täällä ei (ainakaan niin kauan kun täällä asun, eli yli 10 vuoteen) Abloy-lukkoja myydä, enkä usko suutarin osaavan tehdä avaimista kopioitakaan.



Miten lukko on tänne päätynyt? En taida kehdata soittaa ovikelloa kuitenkaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti