perjantai 21. heinäkuuta 2017

Shoppailua Haarlemissa

Haarlem on shoppailuun erinomaisen sopiva kaupunki. Keskusta on suht pieni ja sisältää tarpeeksi kuppiloita yms taukopaikkoja. Turisteja on mutta ei kiusaksi asti kuten Amsterdamissa, eli paikasta toiseen siirtyminen ei edellystä kyynärpöintiä väkijoukoissa. Lauantaina päivisin on kylläkin melkein ruuhkaa, kun paikallisväestökin osallistuu shoppailuun. Jos haluaa välttää sovituskoppijonot kannattaa tulla siis viikolla. Ja maanantai ei ole kätevä päivä - monet holskiliikkeet avaavat maanantaina vasta yhdeltä.

Espritin rakennuksessa oli elokuvateatteri (Grote Houtstraat)
Spaarnen reunalla voi vetäistä tsufeet. Taustalla muuten nostokurki ja semivalmiita taloja - vihdoin näille tehdään jotain.

Hollannissa varsinaisia katettuja kauppakeskusksia on vähän, ja näkemäni ovat kaikki pikemminkin kokoluokkaa Leppävaaran Galleria 90-luvulla kuin verrainnollisia Itäkeskukseen taikka Jumboon. Shoppailu vaatiikin aina keskustakävelyä. Haarlem on valittu Hollannin ykkösshoppailukaupungiksi ainakin kerran, ja yksi katu - Kleine Houtstraat on voittanut 'mukavin katu' -valinnat kait kahdesti.

Kleine Houtstraat


Pääkauppakatu on simppeli ja lähtee suoraan asemalta etelään. Katu alkaa nimellä Kruisstraat, sitten nimi vaihtuu Barteljoristraatiksi ja lopulta Grote Houtstraatiksi. Pätkällä on pituutta noin 1,5 km ja siltä löytyvät suurimmat kansainväliset merkit (Mexx, H&M, Bershka, Zara) mutta myös joukko pienempiä. Oikeasti pienemmät ketjut tai yksittäiset kaupat löytyvät sivu- ja poikkikaduilta.

Poikkikatu Nieuwstraat

Sivukatu Gierstraatin pienempiä kauppoja. Pyöriä on joka paikassa.

Vaate- ja kenkäkauppojen lisäksi löytyy kaikenlaisia sisustuskaupppoja, kettiötarvikekauppoja, sälä & krääsä-kauppoja sekä kemppaa (jota nyt tuskin kannattaa Hollannista Suomeen raahata).

Melkein-kaima ja Kummeli-hahmo. Oik Tilli ja kamomilla, sisustukauppa, Anegang.
Sisustuskauppa Gierstraatilla. Hieman huono kuva, mutta ikkunassa myös tuttua Marimekko-kuosia. Marimekkoa ja Iittalaa näkyykin ihan kivasti.


Kun Google Mapsia suurentaa alkaa Haarlemin kauppatiheys näkyä. Electronicawinkel on Applestore.
Sadan metrin päässä asunnostani sijainnut Haarlemin hevostarvikeliike Levade muutti valitettavasti vuosi sitten keskustasta pois.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti