perjantai 19. tammikuuta 2018

Hollanti kasvoi muutamalla hehtaarilla

Ja tällä kertaa ei edes kaivettu maata kuivaksi, vaan vaihdettiin maaplänttejä Belgian kanssa. Aikoinaan Belgian ja Hollannin rajana jonkin matkaa toimiva Maas-Joki kiemurteli Eijsdenin kohdalla Hollannin eteläkärjessä. 1961 joki suoristettiin, mutta maiden rajaa ei korjattu. Tästä johtuen molemmin puolin rajaa jäi omituisia, lainsuojattomia, alueita.

Kuvakaappakset rajan sijainnista videolta Volkskrantin sivuilla.


Lainsuojattomia, koska poliisivoimat eivät päässeet paikalle maateitse. Jos Hollanin puolella sijaitsevalla niemellä oli jotain hulinaa Belgian piti joko anoa lupaa ajaa Hollanin maa-alueen yli tai hoitaa itsensä paikan päälle veden yli. Ilmeisesti pääosa hulinoista tapahtui Hollantilaisten toimesta Belgian maa-alueilla. Kaikki alueet ovat suht luonnontilassa, mutta Hollanin puolen niemet ovat helpommin saavutettavissa.

Google Mapsia ei ole vielä korjattu.

Ongelma kärjistyi muutama vuosi sitten kun toisella niemistä löytyi päätön ruumis. Belgian poliisi, rikospaikkatutkijoineen päivineen, joutui saapumaan paikalle veneillä (loppupeleissä kysessä oli itsemurha). Noin muuten hulinat tarkoittavat huumekauppaa, juhlintaa ja homostelua. Ts ainakin kapeammalla niemellä oli vilkasta homojen kohtaustoimintaa. Paikallislehdessä haastateltiin aiheeseen liittyen 5. tammikuuta 7-kymppistä koiranulkoiluttajaa: Kesäisin ne runkkaavat toisiaan pusikoissa. Kyllä siihenkin tottuu ajan mittaan.

Eindhovens Dagblad 5.1.2018, kuvassa vielä vanha rajapyykki.


Kun pläntit ovat nyt Hollannin omaisuutta (Hollanti kasvoi nettona n 16 hehtaaria), Eijsdenin pormestari lupaa, että epämääräisyydet ovat mennyttä aikaa - alueille tulee reippaampaa partiointia, nyt kun se maateitsekin onnistuu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti