keskiviikko 10. tammikuuta 2018

Vettä piisaa

Täällä on nyt sadellut tarpeeksi ja viime viikolla myrskysikin. Jopa Maeslantkeringin iso sulkuportti sulkeutui ensimmäistä kertaa, minkä Iltasanomatkin havainnoi.

Kuvassa näkyy, että Loevesteinin linnan ympäristön pellot ovat veden vallassa (vas alakulma).

Vähän joka puolella Hollantia on luontoalueita, joilla ruohostaa hevosia ja/tai lehmiä maisemointitehtävissä (mahd uusille lukijoille linkki vanhempaan tekstiin jossa luonto-&eläinjuttuja: Oostvaardersplassen). Nyt kun vettä on liiaksikin asti myös luontoalueet tulvivat ja maanantaina olikin uutisissa että Munnikenlandissa, Maas-joen rannoilla ruohostavat hevoset ja karja siirrettiin kuivemmille (korkeammille) maille turvaan.



Hevosia on 122 kpl ja lehmiä 64. Siirto vaati kohtuullista paimentamista, koko lehmälauma yritti kertaalleen palata ja ne pysähtelivät myös matkalla syömään. Ihan kauheasti ei haluttu hätistellä, ettei lauma ala panikoida. Hevostenkin kanssa päästiin vasta n tunti suunniteltua myöhemmin liikenteeseen. Loppupeleissä lauma itse ripeytti siirtymistä siirtymällä raville.



Tämän kirjoituksen lähde on NOS.nl (paikallinen YLE), ja sieltä myös kuvat (/ANP uutistoimisto). Alkuperäisellä uutissivulla on siirrosta videokin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti