maanantai 25. kesäkuuta 2018

Hevoset lahtiin

Täällä on viime aikoina ollut paljon juttua maatalouden fosfaattipäästöistä ja maitokiintiöistä. Kiintiöt vapautettiin mutta muutama vuosi myöhemmin rajoja kuitenkin taas tarkistettiin ja tiukennettiin, mikä johtaa siihen, että tila jos toinenkin joutuu vähentämään lehmäkantaansa.

Maidontuottajia


Näistä on välillä lehdessä tai TV:ssä, ja oikeastaan aina jutun aiheena on valittava maanviljelijä (elinkeino viedään / vaikeutuu) ja näkökulmana "lehmäparat kun joutuvat terveinä teuraaksi". Ts koetetaan saada kansa liikkeelle taikka protestoimaan, kun julmasti tapetaan terveitä elukoita. Jopa 20 tai 50 kerralla!

Hiphei, ja kukaan ei mieti lihateollisuutta joka tappaa Hollannissa per päivä lähes 6 000 nautaa, reilut 41 000 sikaa ja käsittämättömät 1,6 miljoonaa kanaa. Kaikki terveitä (toivottavasti!). Lähde: Hollannin tilastokeskus.

Paskantuottajia. ED 19.6.2018


Lehdessä 19.6 olikin sitten asialle ratkaisu yleisönosastolla - miksei lahdata hevosia? Niitä kun on noin 800 000 kpl, ne syövät ja paskovat mutta eivät tuota mitään hyödyllistä, toisin kuin maitokarja jolla on tärkeä tehtävä elintarviketuotannossa. Ehdotan hevosmäärän vähennystä, jonka myötä syntyy tilaa lehmätilallisille jatkaa yrityksenpitoa kannattavasti, päättää G. Dijkstra kirjoituksensa.

Pienempia paskantuottajia ja kaikkineen täysin hyödyttömiä.


Kannatetaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti