sunnuntai 17. kesäkuuta 2018

Ruokasarja: Leivänpäälliset 2/2

Edellisessä osassa oli juttua makeista leivänpäällisistä, ja lyhyesti Suomessakin tutuista leikkeleistä. Toinen suolainen vaihtoehto ovat salaatit.

Salaatteja joka lähtöön.


Koko tuoteryhmä ei auennut minulle ensin, koska salattihan on tuore ja vihreä. Vaikka onhan Suomessakin italiansalaatti tai punajuurisalaatti, joissa idea on sama: majoneesia ja jotain täytteitä. Usein näissä Hollannin "salaateissa" ei kuitenkaan ole vihanneksia ollenkaan.

Perusmakuja ovat kananmuna ja tonnikala, lisäksi kana-curry ja kinkku. Näiden valmistuaineita lukiessa yleensä ainoa vihannes on joku ruohosipulisilppu.

Selleri ja vapaankanamuna.


Ns vihannessalaatteja ovat selleri (juures)-, farmarin (selleri, porkkana, kaali, sipuli) ja kurkku (majoneesiset etikkakurkut).

Muita maukuja ja versioita onkin sitten reippaasti: Surinamilainen kananmuna (maustettu), (katka)rapu-, yrtti, kana-satay-, lohi-, juusto (=juustoa ja majoneesia...), muna-pekoni-, kana-meloni-, vuohenjuusto-, chilikana...

kana-mango-pistaasi


Mitä isompi purkki sitä vetisempää, pikkupurkeissa (muka) perinteisiä / käsin tehtyjä ja kilohinta tuplaantuu.

Ns käsintehdympiä.
Bourgondilainen naudanlihasalaatiti, ulkoilevaa kanaa + ruohsipulia ja eniten oik vapaa kana ja pekoni.


Punajuurisalaattia täällä ei ole eikä oikein perunasalaattiakaan. Sitä onneksi saa Saksasta. Salaattien käyttömalli on sama kuin muilla levitteillä, kahden viipaleen väliin ja halki.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti