perjantai 31. elokuuta 2018

HuumeBisnes

Nysse on laskettu, kuulemma konservatiivisesti: Hollannin synteettisten huumeiden liikevaihto on arviolta 18,9 miljardia euroa vuodessa. Tämä on enemmän kuin paikallisen Philipsin liikevaihto, tai vaikka reilusti tuplaten vs suomalainen (maailmanlaajuisesti operoiva) hissinvalmistaja Kone. Hollanti on maailman suurin synteettisten huumeiden tuottaja.

Synteettiset huumeet = laboratoriovalmisteiset pillerit ja puuterit. Hamppupuoli, kokaiini ja heroiini jäävät ulkopuolelle, niiden arvio voi olla jopa suurempi.

Kuva Wikipediasta


Tutkimus on poliisiakatemian, ja sen nimi on aika napakka: Missä pieni maa voi olla suuri. Amfetamiinia on valmistettu yli 600 miljonaa grammaa ja ekstaasia lähes miljardi pilleriä. Suuri osa menee vientiin.

Miksi juuri Hollanti? Sijainti on hyvä / keskeinen, samoin infrastruktuuri, valvontaan ei ole tarpeeksi resursseja eli kiinnijäämisriski pieni ja lisäksi tuomiot suhteellisen alhaisia (vs vaikkapa Kiinassa uhkaa kuolemantuomio). Tottakai pikkulabroja löytyy lähes viikoittain, mutta pyramidin huippua ei saada kiinni, joten varsinaiset huumepomot voivat tienata rauhassa. Arviolta yli kolmannes liikevaihdosta (5mrd) menee suoraan huipun taskuihin.

Lähde: suunnilleen kaikki Hollannin uutismediat

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti