tiistai 7. elokuuta 2018

Leikkuulauta

Jokin aika sitten kirjoitin Haarlemin kanavan reunojen kunnostuksesta. Puut sahattiin alta pois ja koko perusta & tien pohja uusittiin. Kun muutin vuosi sitten homma oli jo yli puolivälin, valitettavasti valmista en ole vielä nähnyt. Ehkä joku päivä täytyy käydä kurkkimassa vanhoja maisemia. Siinä missä Suomessakin kurkin tietyt vakipaikat melkein joka kerta kuten ex-tallin ja kotikadun Krunikassa (joo talli ei ollut Krunikassa).

Puunpala

Mutta viime tekstissä luvatun leikkuulaudan tilasin. Sokkona, siitä ei ollut kuvia. Hinta oli suolainen, mutta meinasin, että kun kerta Haarlemin melkeinkotikadun lehmuksesta voi ostaa muistoksi palan, niin ostetaan pois.
No joo, hinta / kg ei ole kova, leikkuulauta on suurinpiirtein olohuoneen (sivu)pöydän kokoinen, ja hyvä, että yhdellä kädellä saa kannettua. Hieno, mutta ihan heti en ole keksinyt käyttöä. Toisaalta, raaskiiko puupintaa veitsellä leikatakaan? Ehkä pitää ostaa jalat alle je tehdä siitä ihan oikeasti kahvi-  (tai lonkero-)pöytä sohvan viereen?

2 kommenttia:

  1. Tuohan on juuri passelin kokoinen leikkuulauta jos sattuu olemaan sellainen keittiö johon se mahtuu. Tuskailen aina kotona "normaalinkokoisten" leikkuulautojen kanssa, kun ammattikeittiössä on tottunut suurinpiirtein tuon kokoisiin. Minulla on muuten tuollainen täsmälleen samanlainen parvekepöytä ruokapöytänä tällä hetkellä, yhtään isompaa ei asuntoon olisi mahtunut. Ei myöskään järkevän kokoista leikkuulautaa... :D

    Saattaa kyllä olla että tuo kuori ei kauaa pysy kiinni, jos leikkuulautana käyttää. Ehkä siis sivupöytä voisi olla hyvä käyttötapa.

    VastaaPoista
  2. Joo, itse en ole keittiöihmisiä (saati ammatti-), työkaverikin kertoi että niitä paksuja lautoja lihanleikkaajalla välillä hiottiin niin tuli puhdasta. Tota nyt olisi pari x varaa hioa. On vaan niin hieno, että raaskiiko veitsellä viiltääkään. Ja kaarna tosiaan tuskin kovin hurjaa lutrausta kestää. Googlettelin jo jalkoja.

    VastaaPoista