torstai 16. elokuuta 2018

Pari suomibongausta ja yksi ruotsi-

Hieman hiljaista ollut Suomibongauspuolella - jokaista Iittalaa tai Marimekkoa en toki noteeraa, ne kun aika nätisti näkyvät sisustusjutuissa. Mutta nyt olikin toisenlaista sisustusta reilu viikko sitten. Oli Gaypride-viikko joten paikallislehden viikonloppuliite kokonaan ko tunnelmissa.

Yksi viikonloppulehden sarja kertoo katoavista pikkukaupoista, yhdenmiehen (tai naisen, tai teemaan liittyen jotain siltä väliltä) puljuista jotka myyvät yleensä jotain kapeamman alan erikoisuuksia. Vaikkapa fantasiapelejä tai tietynmerkkisiä vanhoja mopoja & niiden osia.

Tällä kertaa Gay-sistustusliike. Kaikkea mitä gayhenkiseen kotiin kuuluu, jääkaapimagneeteista kumipukuihin. Kaupan nimi on Gays &Gadgets ja se löytyy Amsterdamista. Ja mitäpä valpas silmä havainnoi kuvan taustalla - Finlaysonin Tom of Finland lakanoita. Jee!

Sielle ne on, yläoikealla (lehdessä hieman selkeämmin näkyi).
 Kuva: Joost Hoving ja napattu Eindhovens Dagbladin la 4.8.2018 &magazinesta.

 Onkohan niillä muumejakin?

Viikkoa myöhemmin toisessa vakkarisarjassa "Henkilön x lempitavarat" paikallisen autoliiton, ANWBn apuhenkilö kertoo (kesäisistä) lempitavaroistaan. Holskit matkustavat paljon ja näitä ANWBn huoltoautoja on muutama maailmallakin lomakausina, mm Italiassa ja Ranskassa. Tottakai jotain sopimuksia on paikallisten autoliittojen (ADAC yms) kanssa, mutta siitäkös holski ilahtuu jos maanmies kurvaa paikalle tuitulla keltaisella pakulla. Kyseinen Jitske Makaske on asemoituna Lyoniin ja hänen lempitavaroihin kuuluu Mölkky.

&magazine 11.8.2018

Jitske kertoo: Kaada numeroituja keiloja kunnes saat 50 pistettä: vaatii tarkkaa tähtäystä. Peli on keilailun ja petankin risteytys. Kaikki pelaavat mölkkyä kaupungin De la Tête d'Or -puistossa." Aika hassua sinänsä, eikös petankki ole ranskalainen alunperin? Vai viittaako 'kaikki' pelkiin holskeihin - ei olisi mahdotonta

Valitettavasti tältä jälkimmäiselta bongaukselta vedettiin matto alta heti maanantaina.

Ruotsalainen petankki valloittaa Laarbeekin.
Laarbeek on kuntaliityymän nimi, johon kuuluu 4 kylää, Mariahout, Lieshout, Beek en Donk sekä kotini Aarle-Rixtel.
Petankkia kutsutaan Hollannissa Jeu de Boulesiksi. Hollannin Wikipedia sanoo, että Petankki on jeu de boulesin Provençaalinen versio. Google translate antaa jeu de boulesille keilailun (bowling game). Ota näistä sitten selvää, molempia (jeu & petankki) pelataan metallipalloilla.

Lehdessä oli kohtuullisen kokoinen juttu naapurikylän (Mariahout) Kubb-pelaajista. Hieman monimutkaisemmalta (kuin mölkky tai petankki) vaikuttaa, mutta puupalikoita heitellään siinäkin.  Kyseessä oli oikein puolivakava turnaus, jopa 40 joukkuetta. Tarvinnee panna mölkky-yhdistys pystyyn!

2 kommenttia:

  1. Se olisi mainiota, jos laittaisit mölkky-yhdistyksen pystyyn. Voisitte sitten osallistua vaikka kansainvälisiin mestaruusotteluihin naapurimaassa. Saksan mölkkymestaruusturnaus pidettiin 15./16.06.2018 Erlangenissa, ja 2019 turnauspäivät eivät ole vielä tiedossa.Löytyvät portaalista Mölkky® (myös englanniksi).

    VastaaPoista
  2. Ach soo, ko peli on jo vallannut puoli Eurooppaa. Wikipedia antaakin mm linkit Japanin ja Tsekin mölkky-yhdistyksiin, mutta googlekaan ei löydä vielä Hollantia.

    VastaaPoista