keskiviikko 22. elokuuta 2018

Paperiton toimisto

Juttu ei ole ihan tuore, mutta tämmöistä ei liene Suomessa - josko misssään muuallakaan maailmassa?

Decos on IT-innovaatio-robotiikka-digitalisointi yms yritys joka pyrkii 100% paperittomuuteen. Muutama vuosi sitten ylittivät uutiskynnyksen - jopa vessoista poistui paperi.

Kuva netistä, ilmeisesti ANP.

Kaikki mahdolliset dokumentit on digitalisoitu, mustiinpanot tehdään iPadille ja asiakirjoille on oma systeeminsä (jonka ovat kehittäneet + myyvät, JOIN -niminen). Jo pari vuotta ennen paperittoman vessan lanseerausta kaikille työntekijöille jaettiin iPadit ja samaan syssyyn mm. liimalaput, muistivihot sekä fläppitaulut kiellettiin. Toimistolla ei loju paperipinoja ja tila on kaikkineen sisältä ja ulkoa hyvin futuristinen. Ja tyhjä, sillä ilman paperia ei tarvita arkistokaappeja, roskiksia, printtereitä, kynätelineitä tai laatikostoja.

Alla melko vanha filmi (2011) silloisesta uudesta pääkonttorista.



Myös vierailta edellytetään paperittomuutta, oli kysessä sitten toimittaja tai veroviraston virkailija. Paperipostit palautetaan ja pyydetään sähköisinä. Tavarantoimittaja joka väkisin tahtoo laskuttaa paperilla vaihdetaan toiseen.

Vessa on tietenkin high-tech versioa lämpimällä vesisuihkulla ja föönillä.

Lähteet:
Decos.com
NRC

2 kommenttia:

  1. Hyvä idea Hollannissa, missä ei ole metsää ja paperipuun tuotantoa, vaan kaiken maan voi käyttää ruuantuotantoon ja tonttimaana. Mutta mistä suomalaiset, ruotsalaiset ja saksalaiset eläisivät, jos kukaan maailmassa ei enää ostaisi paperia?

    VastaaPoista
  2. No, kokonaisvaltaionen paperittomuus ei ehkä ihan heti ole uhkana. Itse olen kyllä paperinsäästön puolesta, toimistoissa printataan aivan liikaa turhaan ja kokouksissa jaellaan kopioita esityksistä joita kukaan ei lue tai säilytä. Postia en vielä palauta mutta kaikenmaailman (työ)brosyyrit pyydän sähköisenä kyllä.
    Eiköhän paperiteollisuudella ole innovaatio-osastoja yms tulevaisuudentutkijoita, että varautuvat ajoissa, tai keksivät uusia markkinoita, josko paperin kysyntä laskisi. Toistaiseksi laskua ei ole näkyvissä.

    VastaaPoista