keskiviikko 10. lokakuuta 2018

Ei meidän kylään!

Tässä lähellä sijaitsevassa Boerdonkin kylässä (800 asukasta) seisoi kylän ainoa kuppila / majatalo jo jonkun aikaa myynnissä. Kunnes kävi ilmi, että mahdollisella ostajalla oli tarkoitus perustaa siihen lyhytaikaisen asumisen hotelli vierastyöntekijöille (lue: puolalaisille). Lupahakemus oli jo jätetty.

Kuva majatalon nettisivuilta.
Kylä on niin pieni, ettei siellä ole ajellut edes katunäkymä-auto.

Kyläläiset ryhtyivät toimeen, noin kolmekymmentä kyläläistä lätkäisi kymppitonnin pottiin ja loppurahoitus haettiin lainalla. Paikkaa alkaa pyörittää kylästä kotoisin oleva pariskunta joka tällä hetkellä pitää Bed&Breakfastia Ranskassa, mutta josta tiedettiin, että ovat kiinnostuneita.

Tapaus ei ole ainutlaatuinen, jo 20 vuotta sitten 1998 Vughtissa yhdeksän rikkaammanpuoleista asukasta liittoutui ja osti aiemmin parantolakäytössä olleen De Steffenbergin rakennuttajalta 3,7 guldenin (1,7 m€) hintaan. Tällä he estivät paikan muuttumisen pakolaiskeskukseksi, suunnitelmissa oli 320 paikkaa. Sekä politiikka että kunnalisvaltuusto paheksuivat moista kapitalistitointa, mutta se ei ollut laitoin ja pakolaiset oli pakko sijoitta muualle.

Otsikkona: Vain omaa porukka majatalossa (viite selkeästi raamatullinen). ED 21.9.2018
Myös Den Helderissä tapahtui samansuuntaista heinäkuussa, pakolaiskeskukseksi tarkoitettu huvila napattiin lähialueen asukkaisen toimesta 600 000 eurolla omaksi.

Tällaista suvaitsevaisuutta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti