perjantai 16. marraskuuta 2018

Loverboy


Otsikko antaisi ymmärtää, että kysessä on Billy Oceanin vanha hitti (kannattaa katsoa, videolla hevonenkin!), mutta Hollannissa Loverboyt ovat astetta epämiellyttävämpiä.

Hollannissahan prostituutio on laillista. Amsterdamissa ja muuallakin ikkunoissaseisoskelijat ovat pääosin vapaaehtoisia, toki ammatinvalinnan taustalla on usein (raha)ongelmia, harvalle huoraaminen on kutsumusammatti. Piilossa tapahtuu sitten enemmänkin ihmiskauppaa ja ties mitä orjuutusta, yksityisasunnoissa, hotellihuoneissa tai vaikka asuntovaunuissa. Loverboyt ovat osa tätä hämäräpuolta.

Kuva pexels.com

Tietyssä iässä tyttö kuin tyttö ihastuu muutamaa luokkaa ylempänä oleviin poikiin. Ehkä vielä niihin koviksiin. Ja kun tyttö on rakkauden sokaisema (ja monesti ei-ehkä-ihan kaikken ehjimmästä kodista, vaikka osuu tähän välillä ihan taviskilttejäkin ja hyvinkasvatettujakin) loppu on helppoa. Tarinoita on useampia, kirjojakin varmaan toistakymmentä, kaava suurinpiirtein sama. Ensin aletaan ihan vaan seukkaamaan ja pari-kolme vuotta vanhempi poika on herrasmies ja kiltti ja ihana. Neitsyyshän siinä sitten menee ja jossain kohtaa poitsu alkaakin olla vähemmän ihana. Tiuskii ja kiukuttelee, jolloin umpi-ihastunut tyttö tietenkin tekee parhaansa miellyttääkseen.

Kuvioissa on usein huumeita, muttei aina. Monesti kuitenkin esim jossain kohtaa pojalla on velka ja kuinka ollakaan tyttö voi ehkä auttaa rakastettuaan, eli kuitata sen makaamalla kaverin tmv kanssa. Tässä kohtaa tyttö on jo aivan hädissään kun rakkaus tökkii ja tekee ihanmitävaan rakkaansa puolesta. Joten hups, kerrankos sitä. Näillämain sitten saattaa mennä kahteen suuntaan, joko siirrytään samointein joukkoraiskauksen puolelle, tai ujutetaan vielä pari ‘velanmaksua’ ennenkuin laitetaan ihan kunnon myynti-ilmo jonnekin seksisivuille.

Ennenkuin tyttö huomaakaan hän on jo aivanliian syvällä suossa ja tässä kohtaa loverboy voi vaikka kekata kiristää videoilla, niitä kun on muutama ehditty napata akteista ja nehän läheteään samointein iskälle, jollei… Osa katoaa ko maailmaan vuosiksi, kun taas osa saa pyristeltyä eroon jo jonkun kuukauden sisään. Loverboylle touhu on helppoa rahaa, tonnin / pvä voi netota tai enemmänkin. Välillä niillä on kokonainen talli. Joskus näin dokumentin aiheesta jossa parikymppinen nainen oli lopulta päällepäsmärinä. Hän oli itse joutunut uhriksi ja vuosien saatossa kovettunut kokonaan, empatiaa ei ollut jäljellä ollenkaan ja valitteli vaan että tytöt alkuun jaksavat uikuttaa.

Kuva Pexels.com

Paitsi ihmiskauppaan loverboy voi myös valjastaa uhrinsa huumekuriiriksi taikka murtovarkaiksi. Olennaisin tunnusmerkki on toiminnan lähtökohta, jossa uhrille ensin luodaan tunneside tekijään. Tilastojen mukaan 2016 on rekisteröity 114 uhria, naisia iässä 16-17 (kuitenkin 10 alle 14-vuotiasta) ja 87% Hollannin kansalaisia. Olletikin ei-paljastuneita on moninkertainen määrä, tässä lehtijutussa meinataan että yli tuhat. Loverboyden kansallisuuksista ei ole tarkkaa tietoa, jossain tutkimuksessa n puolet oli Hollannissa syntyneitä (mutta ei kerrottu oliko toisen polven maahanmuuttajia esim). Yleinen oletus on, että suurin osa on maahanmuuttajataustaisia. Kuitenkaan loverboytouhua ei pidä tuupata mihinkään kulttuuri/uskonto-nurkkaan, ennemminkin syrjäytymiseen / ei-sopeutumiseen, joka synnyttää enemmänkin lieveilmiöitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti