tiistai 11. kesäkuuta 2019

Heppa hävöksissä

Tällä kertaa mennään hieman naapurin puolella, mutta aihe on näkynyt paikallis(heppa)uutisissa + voisi sattua täälläkin. Toukokuun lopulla (!) Noémie (14v) meinasi tehdä poninsa kanssa kivan rantaratsastuksen, iskä ajoi traikulla Belgian rannikolle pitkäksi viikonlopuksi ja eikun selkään.

Homma alkoi hyvin mutta rannalla poni säikähti koiraa,  sinkosi menemään ja Noémie tippui. Alue ei  tietenkään ollut hepalle tuttu ja se painalsi kylille, missä ihmiset olivat nähneet sen hyppävän aidan yli Westhoekin luonnonsuojelualueelle. Siihen loppuvat jäljet, tämä tapahtui helatorstaina 30.5 eli poni on jo melkein 2 viikkoa kadoksissa.

Ennen, kuva Facebookista

Etsitty on dronella, lentokoneella, muilla hevosilla (josko tulisi lajitoverien luo), koirilla ja ihmisivoimin. Ei niin ei. Videolla, joka otettu 5 päivää katoamisen jälkeen jopa spekuloidaan hieman josko heppa on löydetty ja varastettu. Se olisi hevoselle ehkä parempi, kuin että se nyt kituu jossain, todetaan filmillä.

Alue on 340 hehtaaria eli 3,4 km2 Ei periaatteesa paljon mitään jos verrataan vaikka Nuuksioon mistä ammoin löytyi suomalaisbloggaajan karkuri: 45 km2. Onneksi löytyi.

Ko luontoalue, sininen viiva suurinpiirtein Ranskan raja. Google Maps.

Mutta kuvan ponia ei ainakaan vielä ole löydetty. Alueella on pikkaisen metsääkin, tai ryteikköä, ja se jatkuu Ranskaan asti. Ilmeisesti myös jotain 2 maailmansodan betonibunkkereita. Mahdollisuuksia jumiutua siis valitettavasti tarpeeksi. Periaatteessa poni on voinut alueelta poistua, mutta Belgian asukastiheydessä kadunvarsiponi ei kauaa huomaamatta kulkisi. Toivotaan, että löytyy pian, mutta missä kunnossa? Ilmoitan kyllä.

2 kommenttia: