lauantai 22. kesäkuuta 2019

Lapsuuden virheitä ei unohdeta

Hollannin kunkku Willem-Alexander on tätä kirjoittaessa työmatkalla Irlannissa. Kuninkaallisten seuraaminen on Hollannissa hieman pienimuotoisempaa kuin mm Englannissa tai Ruotsissa - laki kieltää mm paparazzeilut, eli piilokuvia lomalta tmv ei näy ikinä. Sen sijaan 2x/vuosi on koko perheen valokuvaussessio, ja niitä kuvia sopii sitten kierrättää.

Viimeisin kuvasessio oli (perinteisesti) hiihtolomalla Lechissä (Itävalta). Kesäsessio ilmaantunee piakkoin.
Kuninkaalliskuvien lähde pl lehtivalokuva.

Onneksi matkat ja tapahtumat ovat suht julkisia, joten kuningasta ja kuningatarta tietenkin kyllä seurataan ihan tarpeeksi ja raportoidaan mitä kaikkea tekevät. Suurin osa holskeista on kuninkaan / monarkian puolesta ja vahvana argumenttina aina heitetään, että kuningas toimii ulko[kehitys]maissa paremmin kuin muu valtion johtaja. Ts jos kauppadelegaatiossa on valtava kuningas mukana niin Afrikassa tai Aasiassa aukeaa enemmän mahdollisuuksia + PRää.

Mene ja tiedä, Suomen presidenttia tuskin kovin moni holski, saati afrikkalainen osaa nimetä, mutta luulisi että Saksan tai Ameriikoiden johtajat kuitenkin tunnetaan kauempanakin, vakkei kruunua ole? Joka tapauksessa kuningashuone on kallis ja pitäisi varmaan googletella syvemmälle onko kvantitatiivista tietoa hyöty(kauppasuhteet)/raha-suhteesta vs tasavalta?

Irlannissa, vas Irlannin presidentti & vaimo, Hollannin kunigatar ja kuningas. Näppärästi pituusjäjestyksessä,

Mutta asiaan, lapsuudesta oli kyse. Kuten sanottu, kuningashuone on varsin suojeltu, esim nykyskidejä näkee vain kimppakuvaseissoiden lisäksi suurinpiirtein kuninkaanpäivänä. Draamaa tarvitsee siis kehitellä siitä tikusta mistä voi asiaa tehdä. Tällä kertaa tikkuna toimi Irlannin matka ja asiana pikku-Willemalexanderin möläytys. Josta sopi tehdä aukeaman juttu.

ED 12.6.2019, "Paluu jekkupaikalle".


Vuonna 1978 oli senverran levottomuuksia, että kuninkaalliset eivät menneet lomalle etelä-Italiaan (Aldo Moron kaappaus) vaan Irlantiin. Silloin jo oli sitten lehdistötilaisuus ja valokuvaussessioita, WA oli 11-vuotias. Erään kuvaussession lopussa, jolloin tarkoitus oli, että hollantilainen lehdistö väistyy ja tilalle tulee viel kans väl reporttereita, WA sitten lohkaisi unohtumattomat "Kaikki Hollannin lehdistö, painukaa hiiteen" (Alle Nederlandse pers, opgerot). Voisi hyvin kuvitella, että esiteini luuli olevansa nokkela, kysessä kuitenkin lapsi.

Sutkaisuun liittyi myös käden liike, näemmä.

Mutta tästähän saatiin silloin valtavat kohut ja onko kuninkaaksi sopiva ollenkaan ja mielipidekirjoittelut ja vaikka mitä. Että hemmoiteltukin on ja kasvatus pielessä.

Ja tosiaan, 41 vuotta tapahtuneesta aihe sopii vielä hyvin lehteen. Joskus ei haittaa olla tavis.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti