maanantai 30. maaliskuuta 2020

Havaintoja koronasta 3

Toivotaan, ettei sarja jatku 20 osan verran... Tällä kertaa yksi vähemmän kiva ja toinen ehkä hieman hupaisampi. Vaikka ei nyt ole kyllä mikään hupaisaa, eli sanoisinko absurdi.

Täällä edelleen suht samoilla linjoilla kuin Suomessa toimenpiteet, vielä saa liikkua kunhan pitää etäisyyttä. Esim tallille voi mennä.

Ensimmäisenä viime viikolla bongattu kuolinilmoitus. Siinä kiinnittyi huomio QR koodiin.

Vaikka ilmoitukset ovat hyvinkin julkisia eli lehdessä, sensuroin jonkun verran. ED 25.3

Hautaustoimistotkin ovat ajassa mukana ja kun säännöt kieltävät kokoontumiset hautajaisia näytetään livestreameilla. Tässä sitten todella helpoimman mukaan eli QR koodi ja ilmoituksessa tunnusluku, jolla pääsi seuraamaan.

Ja sitten se kevyempi. Kuten edellisellä kerralla kerroin, Belgian raja on kiinni. Rajan tuntumassa on rajasta kuuluisa kaupunki Baarle-Nassau, missä raja kiemurtelee miten sattuu ja on siksi jopa nähtävyys.

Baarle-Nassau ja raja Google mapsissa. Belgian puoli on Baarle-Hertog
Raja on kaupugissa merkitty katukiveykseen ja kulkee talojenkin halki.


Kuvat Googlesta kuvakaapattuja. Vaikka liikkua saa en nyt lähde rajaturisteilemaan.
Koska raja on niin kummallinen tulee myös outoja tilanteita. Sillä säännöt ovat Hollannissa ja Belgiassa erilaisia. Belgiassa ei-välttämättömät liikkeet on pidettävä kiinni (esim vaatekaupat), Hollannissa ei. Baarle-Nassaun Zeeman-vaatekaupan ovi on Hollannin puolella mutta osa kaupasta rajan toisella puolen.Kauppa saikin kirjeen Belgian viranomaisilta, että sopii sulkea. Mutta Hollaninpuolihan saa olla auki. Joten kauppaan vedettiin eristysnauhat rajaa myöten ja esim miesten kalsareita ei nyt voi ostaa.

Kuva AD.nl.
Se, että kannattaako kauppoja auki pitää on toinen asia, aika harva nyt lähee ehdointahdoin kaupungille pyörimään. Kaupoilla on myös maksimiraja / m2 asiakkaita, ruokakauppoihin jonotetaan jo paikoin.

Onneksi eilen oli jo koleampaa, joten pahimmat ranta- & puistoruuhkaat vältettänee. Poliisi / järjestyksenvalvojat (parkkipirkot yms) saivat myös lisävaltuuksia ja on lupa sakottaa jos näkevät isomman porukan, nyt saa enää "kokoontua" kaksin, pl (saman katon alla asuvat) perheet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti