perjantai 9. heinäkuuta 2021

Eikun bilettämään

Täällä vapautui juhannusviikonloppuna aika paljon. Biletyskin, yökerhot yms. Eivät toki 100% vapautuneet mutta negatiivisella testillä sisään. Ekat festaritkin jo oli. 

Kuva Pexels.com / Eduoardo Tommassini

Testitulos on QR-koodi ja niitä sitten piti tarkistella ja vertailla henkkariin tmv. Mutta helppohan niitä on laittaa kuvakaappauksena kaverille. Varsinkin kun testipaikkoihin oli pitkät jonot. Lisäksi ko rekisteröitijärjestelmää yritettiin hakkeroida ensimmäisenä vapausviikonloppuna, joka sekoitti pakkaa entisestään.

Lähikontaktin ja testiräpellysten (huijaustenkin) myötä tartunnat nousivat räjähdysmäisesti.

Todennetut tartunnat / päivä. Kesäkuun lopulla, vapautuksen aikoihin, tartuntoja oli n 500 / päivä.
Eilen torstaina melkein 5500.

Nyt mietitäänkin laitetaanko bileet uudestaan seis vai mitä tehdään. Rokotussuoja on hitaan alun jälkeen Euroopan top-kolmosessa mutta tartunnat ovat nyt tietenkin bileporukoissa eli parikymppisillä ei-vielä-rokotetuilla. Jotka harvemmin teho-osastoja kuormittavat. Ja kun vanhukset on jo rokotettu (suojassa), onko aihetta toimenpiteisiin vai ei?

Täällä ei muuten ole puhetta kisaturistitartunnoista vaikka niitäkin luulisi olevan - olihan Budapestissa tuhansia hollantilaisia todistamassa tappiota.

Jengiä tarkistusjonossa Eindhoven juhlakadulla / ED 5.7.2021

Henk koht osuu sikäli, että olisin tulossa Suomeen elokuussa, eka kerta 1,5 vuoteen (ja kahdella rokotteella). Mutta näillä lukemilla Hollanti värjäytyy nopeaan korkean riskin maaksi, mikä voi laittaa matkustelulle kapuloita rattaisiin. Elämme jännittäviä aikoja, onneksi en ole hankkinut vielä lentolippujakaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti