keskiviikko 6. heinäkuuta 2022

Toiveambulanssi

Rolling Stonesien piti soittaa Amsterdamissa. Piti. Keikka peruuntui pari tuntia ennen, sillä Mick Jagger testasi koronapositiiviseksi. Skeidampi homma mutta onneksi se aikanaan korvaantuu. (Toki matkakulut esim Suomesta eivät korvaannu).

Vaan kaikille kakkosmahis, vaikkakin vain parin kuukauden päästä, ei auta. Esim jos elinaikaa on vain hetki. Kuten Aartilla. Joka oli jo paikoillan stadionilla kun tieto peruuntumisesta tuli. Paikoillaan, paareilla. Aartilla (69 v) on Huntingtonin tauti, joka rappeuttaa aivojen hermosoluja. Aart ei enää pysty kävelemään eikä puhumaan. Aartin hoitokodin hoitaja laittoi kaikkensa peliin jotta konserttivierailu onnistui.

Aartilla oli hyvä näkyvyys lavalle. ED 15.6.2022

Tärkeässä roolissa oli toiveambulanssisäätiö, Stichting Ambulance Wens. Kyseinen säätiö mahdollistaa vapaaehtoisvoimin ja lahjoitusvaroin viimeisiä toiveita. Heillä on ambulanssi ja hoitajia ja he voivat turvata tarvittavan hoidon kuljetuksen / tapahtuman aikana. Tavissairaalahenkilökunnalla ei tietenkään ole resursseja kokopäiväretkiin.

Ambulansseja on useampia, kaikissa on tummennetut lasit joista potilas voi katsoa ulos (toisin kuin normiambulanssista). Kuva säätiön sivulta.

Toiveet voivat olla pieniä kuten 'nähdä meri vielä kerran', tai - ei edes kovin harvinainen - nähdä oma hevonen vielä kerran. Tai metsä. Tai syntymäkaupunki. Tai vaikka eläintarha [lastenlasten kanssa]. Tai isompia kuten ulkomaanmatkoja jopa. Ja tällä kertaa nähdä Rolling Stones. Säätiö otti yhteyttä konsertin järjestäjään, sillan ihan perus invapaikalla homma ei olisi hoitunut.


Instagramista kaappaus, mies halusi vielä viimeisen kerran raveihin Duindigtiin. (Raveihin? Tuolla aavistus raviurheilusta, usein "ravit"ovat puoliksi laukkalähtöjä.) Tekstissä luetellaan myös muita toiveita kuten päivä Pariisissa, tai hautajaisiin osallistuminen, tai ihan vain viimeisen kerran kotona käymään.

Valitettavasti Roillarit eivät sitten onnistuneet kuitenkaan. Tosin, korona-aikana lienee aika moni mahdollinen viimeinen toive jäänyt korona jalkoihin, kun mihinkään ei saanut mennä tai mitään ei järjestetty. Tällä kertaa kyllä aika jälkijunassa, mutta kuitenkin.

Ja Aartilla kävi tuuri, uusinta on jo huomenna. Vielä ehtii!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti