torstai 17. tammikuuta 2019

Hepat syö autoja

Suomessa loppupeleissä hevonen ja auto harvemmin ovat yhtäaikaa samasssa paikassa kosketusetäisyydellä, esimerkiksi autoja parkkeerataan rajatuissa määrin hevosaitauksiin. Niinpä nyt uutisoitu ilmiö on tuskin kovin tunnettu: hevoset pitävät auton maalipinnasta. Jopa niin paljon, että nuolemisen lisäksi saattaavat koettaa haukata.

Tätä kuvatessa hevonen ei (onneksi!) haukannut, mutta nuoli koko konepellin. Kuva: Kim Vork, lisää täällä

Ykkösenä tulisi mieleen tiesuola, mutta ei sitä maalipinnassa kesällä ole. Mikäköhän siinä sitten vetää hevosia puoleensa? Oma autonikin osui kerran uteliaan hevosen tielle, peruuttelin traileria tiukassa paikassa paikoilleen ja Gentle ylsi avokarsinasta nokkapellin kulmaa nuolemaan. Tästä on jo pari vuotta ja mieletäni se oli vain hupaisaa. Olisi ollut vähemmän hupaisaa jos hepsu olisi ottanut hampaat käyttöön!

Hepan kuolaa.

Hollannissahan on paljon luontoalueita eripuolilla, isompia tai pienempiä plänttejä, ja niille saatetaan istuttaa lehmiä tai hevosia maisemointia varten. Välillä aluellle voi myös ajaa autolla ja moni ajaakin, vaikka virallinen parkkipaikka olisi alueen ulkopuolella. Tietenkin, niin ei tarvitse kävellä turhia.  Nyt muutamia alueita hallinnoiva ARK onkin kehittänyt ihan varoituskyltin aiheesta.

Voi tulla väärinpysäköinnille parkkilappua kovempi hinta jos maisempintipollet pääsevät maistelemaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti