keskiviikko 30. maaliskuuta 2016

Ikkunanpesumafia

Kah, aurinko paistoi pääsiäisviikonloppuna. Ja saatoin havainnoida, että ikkunat ovat pesun tarpeessa.

Vähän on harmaata
Vaan tämäpä ei olekaan niin helppoa kuin luulisi. Itse niitä ei saa pestyä, ne aukeavat joko ulospäin tai ylöspäin, joten ulkopintaa ei voi itse pestä, ellei asu katutasossa. Koska asuntoni on 2-kerroksinen, kerrokset 1 & 2 (pohjakerros on yritys) minun on mahdoton pestä ikkunoita itse. Myös sisäpihan puolella jäävät 2 kerroksen makuuhuoneen ja kylpyhuoneen ikkunat ulottumattomiin (parveke & kettiö toki onnistuisivat).

Aikoinaan, kun ensimmäistä kertaa ikkunanpesijää tarvitsin, soitin keltaisten sivujen perusteella firmalle x. Joka kertoi, etteivät he tule minun alueeelleni. "Kysy naapureilta, kuka tulee teidän kadulle". Kävi ilmi, että Haarlem - ja koko Hollanti - on jaettu ikkunanpesijöiden reviireihin. Meidän kadulle tulee eräs Rob ja muille on turha soitella, saati vertailla hintoja taikka kilpailuttaa.

Milläs tonne yltää?
Havinnoituani pesun tarpeen soitin siis ko Robille, eilen. "Kuule, kävin juuri viime viikolla. 2 kuukauden päästä tulen taas". Voi kun kiva, sitten onkin jo melkein kesä ohi. Tarpeeksi kun rutkutin (ja saisi samaan syssyyn pestä sisäpuolenkin, eli isompi tienesti) ilmoitti armollisesti, että voin soittaa hänelle 10 päivän kuluttua, josko mahtuisin johonkin rakoon. Tosin ko raon pitäisi sitten vielä mahtua minun kotonaoloaikaan, muuten jää sisäpihan puoli pesemättä. (Ja sisäpuolet kaikkineen, mutta ne nyt voin pestä itsekin).

Sisäpihan puolen kylppärin ikkuna
Sinänsä ikkunoiden pesu ei ole kallista, koko homma luokkaa 35 euroa, eli ei paljon kannata itse pestäkään. Pääosa menee myös jatkuvalla sopimuksella - pesijä tulee joka 2 kk ja pesee koko kadun julkisivun puoleiset ikkunat (ja ihmiset pesevät sisäpuolet itse). Itse en ole viitsinyt sopimusta solmia, kun kuitenkin soitan erikseen sisäpihan takia. Nyt vaan osui ajoitus harvinaisen heikosti, mikä siis nyppii.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti