lauantai 5. maaliskuuta 2016

Yksityisyys 1

Tälläkin kertaa otsikossa järjestysnumero, uskoisin asiaa riittävän. Yksityisyys on kun hollantilaisille iso asia ja aiheesta on usein keskustelua mitä erilaisimmissa yhteyksissä. Nyt palataan jo kertaalleen mainittuun aiheeseen - pysäköintimaksut. Aiheesta oli juttua Haarlemin lehdessä helmikuun lopulla.

Ei sakkoa väärästä rekisterinumerosta - HD 27.2.2016

Uudemmissa automaateissa, mm Amsterdamissa, parkkiautomaattiin syötetään rekisterinumero. Se ei edes anna lappua ruuden taakse, sillä numero tallentuu tietokantaan ja lappuliisa näkee sieltä onko maksettu vai ei. Edellisessä kirjoituksessa jo alempi tuomioistuin totesi, että väärin syötetystä rekisterinimerosta ei voi sakottaa, jos autoilija voi todistaa maksaneensa parkkimaksun.

"Sakko on rangaistus rikkomuksesta. Jos parkkimaksu on maksettu rikosta ei ole tapahtunut". Ja se, että syöttää väärän rekisterinumeron ei ole rikos.

Nyt samainen lopputulos / lausunto on saatu korkeammastakin oikeusasteesta. Ja tästäkös säätiö Privacy First ilahtui! He kun ajavat yksityisyydensuojaa, ja mitäs yksityisyyttä se sellainen on, että rekisterinumero pitää syöttää parkkiautomaattiin! Itse kullakin on lupa olla ja parkkeerata mihin haluaa, ilman, että siitä jää jälki arkistoihin.

Nämä autot eivät olleet tässä tänä päivänä 
Säätiö vaatikin heti, että parkkiautomaattien tekstejä tulee muuttaa, automaatin ei tule vaatia rekisterinumeroa. Amsterdam ei kuitenkaan tähän suostu - eihän oikeuskaan tätä vaatinut. Ainoastaan jos täyttää väärän numeron pitää voida todistaa maksaneensa, eli riitauttaa saatu sakko (ja siitäkö ei jää jälkiä arkistoihin?).

KGB was not here
Pääosa uudemmista automaateista toimii vain korteilla, joten samaan syssyyn säätiö vaatii, että automaatit pitää palauttaa vanhaan mallin, jolloin myös kolikot kelpaavat. Onhan maksukorttikin nimellä. Että kolikkomaksua ja lappua ruudun taa niin voi parkkeerata minne haluaa incognito!

Voisikohan veneellä soutaa paikalle salaa?
Hassua kyllä ko säätiö ei ole - ainakaan kovin suureen ääneen - nostanut meteliä julkisen liikenteen matkakorteista jotka ovat myös nimellä. Kas kun suurin yksityisyyden tarve lienee hämärähommamiehillä, ja he eivät julkisilla kulje.

Tuunnettu rosmo Jesse Remmers. Kuvaaja ei tiedossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti