sunnuntai 12. maaliskuuta 2017

Hevonen Suomeen - ja Suomi-fani "Hevonen"

En ole kovin some-orientoitunut (mm ei facebookia) mutta vanhanjan keskustelufoorumeja lueskelen välillä omaksi iloksi. Hollannin hevoskeskustelu on Bokt.nl ja sillä on tuhansia käyttäjiä.

Tuhannet käyttäjät johtavat myös tuhansiin viesteihin ja jonkun kiinnostavan topikin seuraaminen voi olla lähes mahdotonta kun sivuja tulee 20-50 / pvä. Boktin erikoisuus on, että mitään viestejä ei poisteja. Tätä perustellaan tiedotus / opetustarkoituksella, jos etsit tietoa se on tallessa. Mutta myös ihan-kaikki-muu on tallessa. Omia kirjoituksiaan ei myöskään voi poistaa.

Kauhea määrä topikkeja vuodesta 2001. Esim valokuvatopikkeja 4,9 miljoonaa (!) kpl. Riittää selailtavaa.

Niinpä, kun aikoinaan meinasin ostaa Vobo-hevosen laitoin nimen Boktin hakuun ja löysin "olohuone"-topikin eli yleisjaarittelua jossa Vobon omistaja raportoi hevosestaan ahkeraan. Jos olisin mennyt koeratsimaan ja neuvottelemaan olisin ollut aika vahvoilla. Esim omistajan väittäessä hevosta kiltiksi olisin voinut torpata sen: "Ei, sillä 7.2.2006 kirjoitit, että se pukitti!"

Toki blogeissa ja Facebookissa avaudutaan yhtälailla. Mutta niissä - ainakin teoriassa - kirjoittaja voi poistaa kirjoituksen, tai koko blogin, halutessaan. Toki internetistä ei mikään katoa oikeasti...

Bokt.nl etusivu 7.3.2017

Yleensä katselen vain kuvatopikkeja, ja etusivulla onkin aina alue "uitgelicht" (valokeilassa) jossa on valikoituja kuvatopikkeja. Tänään klikkasin mm ylläolevassa kuvassa yläoikealla olevaa laukkaavaa ruunikkoa. Topikin nimi on "Ensimmäisestä valokuvasessiosta tulikin jäähyväiskuvaus". Tekstistä käy ilmi, että kuvissa esiintyvä Zinia on myyty Suomeen! Syynä omistajan raskaus ja ajanpuute (varsinkin lapsen synnyttyä). Zinia lähti matkaan ti 7.3, joten lienee jo perillä, toivottavasti matka meni hyvin.

Ja senverran tietenkin utelutti, että etsin kirjoittajan nimellä lisää postauksia. Löytyi mm Zinian parin vuoden takaisen varsan kuvia. Jos ostaja on blogin lukijakunnasta voin toimittaa lisätietoa. Tosin myyjä vaikuttaa ihan asialliselta, joten olletikin ostajalla on tieto mm varsoituksesta (mikä on vain hyvä homma, että tehty jo kertaalleen, jos aikoo joskus itse ryhtyä).

Suomalaistunut Zinia.

Kyseisessä topikissa sitten ihmetellään, että miksi Suomeen? Siinä sitten kerrotaan nimimerkin 'Hevonen' toimesta, että Suomessa on vain vähän puoliverikasvatusta mutta laadukasta ravihevostouhua. Joku kertoo myyneensä jo monta haflingeriakin Suomeen ja yksi on myynyt shetlanninponin "koska Suomessa ei ole ollenkaan hyviä shettiksiä". (Kuva ko ponista, joka lienee Suomessa otettu, löytyy topikista).

Etsin vielä Hevonen-nimimerkin taustat. Näemmä hän lomailee Suomessa joka kesä jo kait 10 vuotta joten taitaa olla kova Suomi-fani. Postauksia löytyi laidasta laitaan, Lidlin paistopistekarjalanpiirakoista talojen sisälämpötiloihin (Suomessa on talvella sisällä 21-23 astetta, Hollannissa 16-18, makuuhuoneessa monesti vielä kylmempää). Hauska, mistäköhän fanitus on saanut alkunsa?


1 kommentti: