sunnuntai 19. maaliskuuta 2017

Jopolla pääsee!

Kuinkas suomibongaus Jopo on jäänyt täysin mainitsematta? No, varmaan siksi, että Jopon maihinnousu tapahtui jo ennenkuin blogi oli edes ideatasolla ajatuksissa. Eli pari-kolme vuotta sitten bongasin Jopon Hollannin suurimmassa naistenlehdessä Linda.:ssa. Trendisivulla jonkinlaisena hip & häppening tuotteena. Samoihin aikoihin näin sen sittemmin parissa muussakin julkaisussa, ehkä sillä haettiin samaa kuin Lonkerolla.

Siinä se seisoo, Jopo isossa maailmassa.

Hinta oli kova, ties vaikka muuten olisin ostanut. Lähes satasen Suomeakin kalliimpi: Prisman nettikaupassa 24" tällä hetkellä 379 euroa, täällä hinta alkaen 499,-.

Trappers-pyöräkaupan nettisivut. Saisikohan tilattua?
Jätin siis ostamatta ja melkolailla unohdin koko Jopon. Kunnes kävin tuttavani Tiinan luona (täällä Hollannissa), ja hän kertoi Jopon maahantuojan menneen nurin ja (viimeisiä?) Jopoja myydään nyt ulosheittohintaan. Kotiin palattuani polkaisin heti heikkolaatuissen holskipyöräni Haarlemin Jopokaupan luo. (Kun muutin tänne toin 30-vuotiaan Helkaman tullessa. Kyllä se muutaman vuoden vielä kulki kunnes antoi periksi. Holskivelo on 5-6 vuodessa heikommassa hapessa kuin Hekama 25-vuotiaana. Ok, holskiostos oli halpa.).

Tuolta niitä saa!
Kysyin ja yksi löytyi, kaupan perältä vielä pahveissa ja pinon alimpana. Taskulampun avulla myyjä tihrusti - musta. Iloisampi väri olisi Jopolle omian, mutta ei nyt valiteta, ties vaikka olisi viimeinen? Näkemättä ostin, hintaan 169 euroa! Muutama päivä myöhemmin hain kasattuna pois.

Paperin mukaan tämän Jopon on kasannut P. Lindström.

Joo, sataa. Jostain syystä kauppaan kuului etutarakka, ei taka-.


Eikä se ilokseni ollutkaan pelkästään musta vaan erivärisistä osista kasattu. Ja avainlippu ja kaikki! Kyllä nyt kelpaa polkea seuraavat 30 vuotta!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti