sunnuntai 5. maaliskuuta 2017

Puoluejohtaja kotileläimenä

Sunnuntaisin TVstä tulee "satiirinen talkshow" Zondag met Lubach eli sunnuntai Lubachin kanssa. Ohjelmassa ko Arjen Lubach käy läpi ajankohtaistapahtumia.

Hollannissa on Tweede Kamerin eli ykköshuoneen vaalit 15.3. Ehdokaspuolueita on 28 kpl, mukaanlukia Jeesus elää! ja Äänestämättömien lista (jonka vaalilupaus on olla äänestämättä missään parlamentin äänestyksissä(!)).

Lubach on tietenkin tässäkin menossa mukana. Jotta puolueet tulisivat tutuksi ohjelma julkaisi viime sunnuntaina 90-luvun hittilelua tamagotchia muistuttavan Kamergotchi-sovelluksen (Huonegotchi). Ensin pitää hautoa muna ja sitten kuoriutuu puoluepamppu jota pitää hoivata, antaa ruokaa, huomiota ja tietoa. Koskaa älypuhelimeni on melko dementoitunut (=ei muistia) kopsaan kuvat hollannin heppakeskustelusta.

Henk Krol, 50+-puolueen vetäjä
Ukkelit (ja akkelit) vaativat ruokaa ja kommentoivat päivänpolttavia aiheita:

Sybrand Buma, Kristillisdemokraatit
"Sybrandia harmittaa uusi hamppulaki, sillä hamppu ei ole hyväksi. Lohduta häntä frikandel speciaalilla" (hollantilainen välipala / nakkikioskiruoka).

Alexander Pechtold, D66, sosilaali-liberaaleja
"Alexander on iloinen uudesta hamppulaista. Hän onkin hakemassa reipasta hatsia pyörällä. Anna hänelle lisää ruokaa kotimatkaa varten."

Jesse Klaver, VihreäVasemmisto. Nuori ja lapsenkasvoinen.
"Jesse Klaverilla on nälkä, anna hänelle Pilttiä. Ei, se on mautont [vitsi]. Anna hänelle Pilttiä suolalla".


Samainen Jesse on flexitaari. Flexitaari on täällä kehkeytynyt käsite, joka tarkoittaa vegetaristin ja lihansyöjän välimuotoa, ts ei-joka-päivä-lihaa (vaan vaihdellen kasvisten kanssa). Jesse sanoo "En tajua mitään", johon kommentti: "Jesse on flexitaari. Selitä hänelle, että se tarkoittaa että hän on välillä flexibel (joustava) ja välillä Ariër (arjalainen, Hitlerin rotukäsite)".

Geert Wilders on PVVn puheenjohtaja. PVV on Partij voor de Vrijhei, Vapauspuolue.
(Ääri)oikeisto, vahvasti maahanmuuttovastainen.
"Wildersin tekisi mieli tajinea. Anna hänelle lisätietoa, jotta hän tajuaa, että kyseessä on marokkolainen pataruoka". (Puolue vastustaa eritoten marokkolaisia ja turkkilaisia / muslimeja).

Näemmä Jessestä riittää eniten huvia:


"Jesse Klaver sanoo että masturbointi on sama kuin ympäristön suojelu: se lähtee itsestäsi. Anna hänelle huomiota".

Mark Rutte, nykyinen pääministeri, VVD (suurinpiirtein kokoomus)

"Mark haluaa lopettaa toimintansa politiikassa jotta voi antaa enemmän huomiota perheelleen. Kerro hänelle, että hänellä ei ole perhettä ollenkaan. Anna hänelle tietoa". Mark Ruttellä ei ole vaimoa eikä edes tyttöystävää, ollutkaan. Välillä epäillään, että hän ei ehkä ole naisiinmenevä ollenkaan. Huomioonottaen Hollanin vapaa ilmapiiri on hassua jos hän kokee tarpeelliseksi istuksia kaapissa. Mene ja tiedä.

Osa on pitänyt huonegotchiaan jo yli viikon elossa. Toisaalta osa tappaa niitä liukuhihnalla, kunnes saa haluamansa. Auttaako tämä äänestyspäätöksissä, epäilen. Mutta hupaisa keksintö.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti