sunnuntai 23. huhtikuuta 2017

Kukkamosaiikkeja

Haarlem - jossa asun - on kukkapeltoalueen laitamilla. Viime vuonna kirjoitinkin jokusen kukka-aiheisen jutun. Pääosa pätee tällekin vuodelle, esimerkiksi kukkakulkue on tänä viikonloppuna. Tulppaanipellot ovat tänä vuonna oleet - ehkä viileiden kelien takia - hieman oikukkaita. Osa on jo pätkitty kun osan on vielä auettava. Tulppaanipelloista lisää täällä.



Kukka-alueen lähes joka kylä osallistuu kukka-ajan juhlistamiseen eri tavoin, mm. tallin lähikylä Vogelenzang laittaa aina valituksi viikonlopuksi kukkamosaiikkireitin kylän läpi. Mosaiikkeja pistelevät koulut ja kerhot, mutta myös ihan vaan innokkaat asukkaat. Parhaat palkitaan ja tienvarren pömpelistä voi ottaa kartan ja kiertää kaikki.

Yksityiskohta

Raaka-aineet
Turbaanipäinen tyttö

Sesamstraat -lastenohjelman hahmoja

Max Verstappen. Lapussa lukee, että palkintopallille saa mennä kuvattavaksi.

Tänä vuonna mosaiikkiviikonloppu osui pääsiäiselle.



Mosaiikkeja tehdään välillä suuremmassakin mittakaavassa, Haarlemissa oli vuonna 2013 megamosaiikki suurtorilla.



Mosaiikki esittää ylläolevaa maalausta, jonka on tehnyt Haarlemin tunnetuin maalari Frans Hals 1637. Maalauksessa paikallisen miliisin juhlaillallinen (virallisesti Feestmaal van officieren van de Cluveniersschutterij). Valitettavasti en selvännähnyt blogia vuonna 2013, eli en myöskään jonottanut katselutasanteelle, mistä olisi saanut paremman kuvan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti