sunnuntai 30. huhtikuuta 2017

Suolaa tuliaiseksi

No juu, kauhena järkevältä ei kuulosta, suolan raahaaminen Kanariansaarilta. Hauskaksi homman teki lentokentän turvatarkastus, jossa valkoinen jauhe vedettiin hihnalta tutkittavaksi. Vaan ostinpa kuitenkin, huvin vuoksi hevoselleni, kilon paikallista merisuolaa hintaan 0,75 euroa.Merisuola on Hollannissa ihmeen kallista. Muistelisin, että se oli Suomessa luokkaa 30 cnt kun sieltä lähdin, nykyisin näemmä 59 cnt 1 kg, K-Menu. Hollannissa puoli kiloa maksaa 1,29, jolloin kilohinta on 2,58, reilut neljä kertaa kalliimpaa!


Suola toki on hevosenpidon edukkaimpia osia, vaikka kilohinta törkeä olisikin. Onneksi luontaistuote/luomukaupasta löytyy hieman halvemmalla. 1,09 / kg on vain vajaa tuplahinta vs Suomi.


Yllä kuvatun Jozo merisuolan (500g) kaupan sisäänostohinta on reilut 90 cnt, joka on jo reilusti kalliimpaa kuin Suomen kuluttajakilohinta. Miksi näin on en tiedä. Mutta 75 sentin suolan raahaaminen toi siis 31% säästön vs luontaistuotekaupan hinta. Vajaalla kahdellatuhannella suolakilolla olisi Kanarianmatkan hinta jo kuitattu!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti