sunnuntai 16. huhtikuuta 2017

Hevoshuijari on huumorimiehiä

Muutama vuosi sitten Euroopassa oli laaja skandaali naudanlihana myydystä hevosenlihasta. Skandaali alkoi Briteissä, ylitti ripeästi kanaalin ja ylsi lopulta jopa Suomeen asti. Lähinnä hevos-naudanlihaa oli eineksissä, Suomessa myynnistä vedettiin Ikean lihapullat ja Hollannissa mm pakastelasagnea. Tuotteita joiden liha toimitetaan valmistajien tehtaille valmiiksi jauhettuna, pakastettuna ja tunnistamattomana.

Kaksi hevosta

Hollannissa on laajaa lihakauppa ja tuotantoa, joten sekaan mahtuu huithapeleita. Yksi suurimmista oli Willy Selten, jonka lihoja on ilmeiseti edelleen pari miljoonaa kiloa pakkasessa eikä oikein ole keksitty mitä niille pitäisi tehdä - onko myyntikelpoista vai ei ja minkä eläimen lihaa?

Toinen suuri tekijä on nyt saatu kiinni Espanjassa. Kun maa alkoi polttaa jalkojen alla Hollannissa Bredasta kotoisin oleva Jan Fasen siirtyi sinne, Alicanten kakkosasunnolleen, jatkamaan rikollisia puuhia. Hollannissa hän on jo saanut tuomion pari vuotta sitten ostettuaan argentiinalaista [ei-eläinystävällistä] hevosenlihaa ja myytyään sitä halal-nautana (!) Ranskassa.

Lehmiä laitumella
Tällä kertaa Jan teurastutti sairaita ja varastettuja hevosia ja möi ne El Pais-lehden mukaan Euroopan markkinoilla 25 eri maahan. Liha ei tietenkään ole laadullisesti ihmisravinnoksi soveltuvaa, mm lääkinnän ja/tai hormonien takia. Hevosia varastettiin sekä Espanjan että Portugalin puolelta. Papereita väärenneltiin ja "sama" hevonen saatettiin teurastaa viidestikin.

Aika helposti lähtisi mukaan - hevonen lie'assa joutomaalla Portugalissa.
Jokseenkin asiaton mies siis, joten mikä tässä on huumoria? No se, että hänen lihatukkunsa joka möi hevosenlihaa nautana 2013 oli nimeltään Draap Trading. Suomessa firma olisi ollut Nenoveh Trading. Arvaatko jo? Draap on paard (hevonen) nurinpäin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti