sunnuntai 8. tammikuuta 2017

Paska hevonen

Vähän aikaa sitten kirjoitin Mainiosta ponista. Nimiteema voi jatkaa vielä toisenkin postauksen verran, vaihtarina on Paska hevonen.

Urgeli ja Kim Prins. Ei nimi hevosta pahenna?

Kuten mainittu, täällä nimetään monen rodun edustajat vuosittain muuttuvan alkukirjaimen mukaan. Tämä johtaa joskus aivan typeriin nimiin, kuten zelma-linjan Azelma, Vuzelma, Ozelma, Pluzelma, Lezelma, Riezelma... Näitä lienee kymmeniä. Välillä otetaan ihan tavallinen nimi tai sana ja vaihdetaan etukirjain: Umilion, Zoltaire, Lyacinthe, tai tuttuni suomeen kauppaama Wacaroni.

Z-hepat ovat nyt 12-vuotiaita (2004). Oiva ikä harrastehevoselle, ja niitä piisakin tallilla: Zircoon, Zudor, Zenith, Zidane, Zeppo, Zhara, Zola.

Vas: Zhara, Zeppo, Zudor, Zola ja Zircoon

Ja sitten se Paska. Emän nimi on Jiska, eli samaa linjaa on jatkettu. Tamma Paska syntyi P-vuonna 1996 ja oli hienon, kansainvälisen, esteuran alussa kun kuoli onnettomuudessa 2007. Hauskahan se olisi ollut vaikkapa Helsinki International Horse Showssa bongata!

Kuva: http://www.henke.se/horsesforsale/salda.php
Ps. Paskan kuvaa googletellessa osui silmiin seuraava sivusto - ranskalainen hevosten lisärehuvalmistaja Paskacheval. Sivulta löytyy mm Paskaflex nivelvalmiste sekä Paskateam, sponssatut kilparatsastajat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti